skip navigation
matprat logo

Matsvinn

Matsvinn

1/3 av all mat som produseres i verden går i søpla. I Norge kaster hver av oss nesten 43 kilo mat i året. Det tallet må vi sammen jobbe for å få ned. Her har vi samlet informasjon, tips og råd om hvordan du reduserer matsvinnet og bidrar til et mer bærekraftig matforbruk.

De 6 beste tipsene for å redusere matsvinn

1. Kjøp bare det du trenger. 2. Ta datomerkingen med en klype salt. 3. Ta vare på maten. 4. Rydd i kjøleskapet. 5. Husk at all mat har verdi og fortjener å bli spist. 6. Kildesorter

LES MER

Hva er matsvinn?

Alle ønsker å bidra til et mer bærekraftig forbruk, men det er ikke alltid like lett å vite hva det egentlig er snakk om.

Les mer om matsvinn

Mattrygghet og hygiene

  • Hvorfor er matsvinn et problem?

  • Hva gjør matvarebransjen for å redusere matsvinn?

  • Hvorfor kaster vi mat?