Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Asiatiske pannekaker med marinert svinekjøt

Asiatiske pannekaker med svinekjøtt

Ingredienser

5  porsjoner
  • 800 g nakkekoteletter av svin
  • 2 ss chilipulver
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss sukker
  • 2 ss sesamolje
  • 2 ss finhakket hvitløk
  • 4 ss risvin , eventuelt risvinseddik
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Dressing:

  • 9 ss hoisinsaus
  • 5 ss soyasaus
  • saft av 1 stk. lime
  • 2 ss finhakket frisk koriander
  • 1 stk. finhakket rød chili (uten frø)
  • 2 ts revet frisk ingefær

Pannekaker:

  • 5 stk. egg
  • 1 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 0,5 dl hvetemel
  • 1,5 dl melk
  • 2 ss smør til steking
  • 1 stk. sammenvispet egg til pensling

Til servering:

  • 2 stk. hjertesalat i strimler
  • 4 stk. vårløk i tynne skiver
  • 6 stilker asiatisk basilikum (thai basil)
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Disse deilige eggepannekakene, -eller Jian Bing som de også kalles, har vi fylt med godsaker som marinerte nakkekoteletter, salat og dressing med asiatiske smaker.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

5  porsjoner
  • 800 g nakkekoteletter av svin
  • 2 ss chilipulver
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss sukker
  • 2 ss sesamolje
  • 2 ss finhakket hvitløk
  • 4 ss risvin , eventuelt risvinseddik
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Dressing:

  • 9 ss hoisinsaus
  • 5 ss soyasaus
  • saft av 1 stk. lime
  • 2 ss finhakket frisk koriander
  • 1 stk. finhakket rød chili (uten frø)
  • 2 ts revet frisk ingefær

Pannekaker:

  • 5 stk. egg
  • 1 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 0,5 dl hvetemel
  • 1,5 dl melk
  • 2 ss smør til steking
  • 1 stk. sammenvispet egg til pensling

Til servering:

  • 2 stk. hjertesalat i strimler
  • 4 stk. vårløk i tynne skiver
  • 6 stilker asiatisk basilikum (thai basil)

Slik gjør du

  1. Renskjær nakkekoteletter fri for bein og skjær kjøttet i tynne skiver. Legg kjøttet i en dobbel plastpose.
  2. Bland sammen en marinade av chilipulver, soyasaus, sukker, sesamolje, hvitløk og risvin. Hell marinaden over i posen og la kjøttet marinere i minimum 30 minutter.
  3. Bland sammen ingrediensene til dressingen. La den gjerne stå å trekke smak i 1 time før bruk.
  4. Visp sammen egg, sukker og salt i en bolle. Ha i mel, og rør godt til en jevn og klumpefri røre. Spe med melk til den har en tynn, fin konsistens. La den svelle i ca. 15 minutter.
  5. Røren gir ca. 10 pannekaker. Hell røre i en stekepanne med smør, og stek på forholdsvis sterk varme. Snu pannekaken når røren har stivnet på oversiden og fått fin og gyllen farge på undersiden. Pensle med egg, og la det stivne slik at pannekaken får en blank overflate.
  6. Stek marinerte strimler av nakkekoteletter raskt i en stekepanne med olje, 2 minutter. Krydre med salt og pepper.

Fyll stekte pannekaker med salat, vårløk, thai basilikum og kjøtt. Ha over dressing til slutt. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.7088, server:MP-PRD-WEB11 07.12.2023 16:54:05