Ingredienser

  • 800 g benfri høyrygg av storfekjøtt , evt. bog
  • 2 ss smør
  • 3 dl kjøttkraft
  • 4 dl rødvin
  • 1 stk. laurbærblad
  • 1 ts tørket timian
  • 10 stk. sjalottløk
  • 2 stk. gulrot i staver
  • 200 g frisk sjampinjong i båter
  • 150 g bacon i terninger
Del

Boeuf Bourguignon

(33)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Boeuf Bourguignon er en verdenskjent klassiker fra Frankrike. Dette er kraftfull og velsmakende kjøttgryte som egner seg godt for tilberedning på forhånd og varmes opp før servering - da blir smaken bare enda bedre.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 800 g benfri høyrygg av storfekjøtt , evt. bog
  • 2 ss smør
  • 3 dl kjøttkraft
  • 4 dl rødvin
  • 1 stk. laurbærblad
  • 1 ts tørket timian
  • 10 stk. sjalottløk
  • 2 stk. gulrot i staver
  • 200 g frisk sjampinjong i båter
  • 150 g bacon i terninger

Slik gjør du

Visste du at: Norsk storfe utnytter lokale ressurser og baserer seg på ca. 90% norskprodusert fôr?

  1. Skjær kjøtt i terninger (4x4 cm). Brun små porsjoner kjøtt av gangen i en varm stekepanne med smør. Ha kjøttet over i en gryte og krydre med salt og pepper. 
  2. Hell kraft og vin  i gryten. Tilsett laurbærblad og timian, og varm opp til kokepunktet. Senk varmen og la kjøttet trekke i ca. 1 ½ time.
  3. Rens sjalottløk (skal brukes hele). Skrell gulrot og skjær dem i staver. Ha grønnsakene over i gryta og la det trekke i ytterligere 30 minutter.
  4. Brun sjampinjong og bacon i en varm stekepanne. Ha det over i gryta rett før servering. Smak til med salt og pepper.

Pynt gjerne med litt oregano og server gryten med kokte poteter, ris eller godt brød.

Skal du lage Boeuf Bourguignon til mange kan det være lurt å bruke noe mindre væske enn det som står når du har ganget opp alle ingrediensene.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant