Ingredienser

  • 200 g daggammelt brød
  • 100 g pinjekjerner
  • 100 g pistasjnøtter
  • 100 g pecannøtter eller andre nøtter
  • 300 g svisker , eller en blanding av aprikos, dadler og svisker
  • 4 ss smør til steking
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss finhakket frisk kruspersille
Del

Stuffing til kalkun

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En saftig brødstuffing med pecannøtter, pistasjenøtter, pinjekjerner og svisker. Perfekt tilbehør til kalkun eller kylling.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 200 g daggammelt brød
  • 100 g pinjekjerner
  • 100 g pistasjnøtter
  • 100 g pecannøtter eller andre nøtter
  • 300 g svisker , eller en blanding av aprikos, dadler og svisker
  • 4 ss smør til steking
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss finhakket frisk kruspersille

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovn til 200 °C.
  2. Kutt daggammelt brød i skiver og deretter terninger.
  3. Legg brødterningene utover et bakepapirkledd stekebrett og stek på 200 °C midt i ovnen i rundt ti minutter eller til de er sprø.
  4. Grovhakk nøtter og frukt. Fres det deretter lett i stekepanne med litt smør, i omtrent fem minutter.
  5. Bland sammen brød, nøtter og frukt i en stor bolle. Smak til med salt, pepper og grovhakket persille.

Server brødstuffingen ved siden av helstekt kalkun og kylling

Oppskriften er utviklet i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn.

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant