Syltet rødløk

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Syltet rødløk smaker nydelig som tilbehør til både kjøtt- og fiskeretter, på smørbrød og i salater, og er et must for den som vil ha et fristende og lekkert tilbehør til sommerens pølser.

Ingredienser

  • 2 stk rødløk i skiver
  • 1 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 1 dl eplecidereddik
  • ¼ ts hel pepper

Slik gjør du

  1. Kok opp vann, sukker og eddik i en kasserolle. Legg i rødløk og pepperkorn når sukkeret har løst seg opp. 
  2. Kok opp, trekk kasserollen av platen og avkjøl.

Løken blir best om den får stå og utvikle smak en stund. Skal du oppbevare løken lengen, kan du fylle den på rene glass og helle på lake til det dekker. Skru på lokk og oppbevar kaldt. Holdbar minst to uker i kjøleskap.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.