Ingredienser

1 porsjon gir ca. 12 pannekaker

  • 4 stk. egg
  • 5 dl melk
  • 6 dl hvetemel
  • 4 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 2 ss sukker
  • 100 g smeltet smør
Del

Amerikanske pannekaker

(18)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Amerikanske pannekaker er tykke og luftige og serveres ofte til frokost, gjerne med lønnesirup.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1 porsjon gir ca. 12 pannekaker

  • 4 stk. egg
  • 5 dl melk
  • 6 dl hvetemel
  • 4 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 2 ss sukker
  • 100 g smeltet smør

Slik gjør du

  1. Visp sammen melk og egg i en bolle. 
  2. Visp inn hvetemel, bakepulver, sukker og salt til du har en glatt røre. Rør inn det smeltede smøret.
  3. Varm en stor stekepanne og ha i litt smør. Hell ca 1/2 dl røre i pannen av gangen og stek èn og èn pannekake. Snu dem forsiktig når begynner å stivne på overflaten. Pannekakene skal være gyllenbrune og luftige.
  4. Legg pannekakene på en tallerken og hold dem varme under et klede til alle er stekt.

Server de nystekte pannekakene med lønnesirup, en klatt smør eller rørte bær og rømme.

Du kan også ta en titt på oppskriften på hotcakes.

Amerikanske pannekaker er kanskje den mest populære frokosten i USA - iallfall på film. De kan også kalles hotcake, griddlecake eller flapjack. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt 1. juli - 9. august. God sommer!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant