Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Amerikanske pannekaker

Ingredienser

1 porsjon gir ca. 12 pannekaker

  • 4 stk. egg
  • 5 dl melk
  • 6 dl hvetemel
  • 4 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 2 ss sukker
  • 100 g smeltet smør
Del

Amerikanske pannekaker

(18)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Amerikanske pannekaker er tykke og luftige og serveres ofte til frokost, gjerne med lønnesirup.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1 porsjon gir ca. 12 pannekaker

  • 4 stk. egg
  • 5 dl melk
  • 6 dl hvetemel
  • 4 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 2 ss sukker
  • 100 g smeltet smør

Slik gjør du

  1. Visp sammen melk og egg i en bolle. 
  2. Visp inn hvetemel, bakepulver, sukker og salt til du har en glatt røre. Rør inn det smeltede smøret.
  3. Varm en stor stekepanne og ha i litt smør. Hell ca 1/2 dl røre i pannen av gangen og stek èn og èn pannekake. Snu dem forsiktig når begynner å stivne på overflaten. Pannekakene skal være gyllenbrune og luftige.
  4. Legg pannekakene på en tallerken og hold dem varme under et klede til alle er stekt.

Server de nystekte pannekakene med lønnesirup, en klatt smør eller rørte bær og rømme.

Du kan også ta en titt på oppskriften på hotcakes.

Amerikanske pannekaker er kanskje den mest populære frokosten i USA - iallfall på film. De kan også kalles hotcake, griddlecake eller flapjack. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4123, server:MP-PRD-WEB11 27.01.2023 11:56:13