Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Nyretapp med chimmichurri

Nyretapp med chimichurri

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g nyretapp
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 2 ss smør

Fries:

  • 4 stk. bakepotet
  • 1 l frityrolje
  • 1 ts flaksalt

Chimichurri:

  • 25 g bladpersille
  • 6 stilker frisk oregano
  • 8 stilker frisk koriander
  • 2 båter hvitløk
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss rødvinseddik
  • 1 ss presset sitronsaft
  • 1 dl olivenolje
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Nyretapp, butchers cut, slakterbiff, hangersteak.. Denne deilige stykningsdelen er kjent under flere navn, men har blitt en felles favoritt hos mange! Servert med sprø pommes frites og syrlig chimichurrisaus.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g nyretapp
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 2 ss smør

Fries:

  • 4 stk. bakepotet
  • 1 l frityrolje
  • 1 ts flaksalt

Chimichurri:

  • 25 g bladpersille
  • 6 stilker frisk oregano
  • 8 stilker frisk koriander
  • 2 båter hvitløk
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss rødvinseddik
  • 1 ss presset sitronsaft
  • 1 dl olivenolje

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Chimichurri smaker best når den er nylaget og romtemperert, men kan fint lagres i kjøleskapet i en måned. Hell den over i et glass og fyll på med olivenolje så alt er godt dekket. 

Bruk gjerne et kjernetemperaturmåler når du steker. Nyretapp bør nemlig ikke stekes for lenge, for å unngå at den blir seig. Stek heller på høy varme, og ta den av varmen når den har en kjernetemperatur på 45-50°C. Temperaturen vil stige noen grader etter at den er tatt av varmen. 

Nyretapp på grillen? Ikke noe problem. Forvarm grillen til høy varme. Legg kjøttet på grillen og stek i 3-4 minutter på hver side for medium-rare, eller til ønsket stekningsgrad er oppnådd. La kjøttet hvile i noen minutter før du skjærer i det skiver for å beholde saftigheten.

Dryss chimichurri over kjøttet før servering, og server med fries på siden. Skikkelig kosemat!

Nyretapp med chimmichurri

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB13 20.07.2024 06:24:08