Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Eplesmør

Ingredienser

1  porsjoner
  • 1 kg eple
  • 2 dl eplemost eller vann
  • 250 g sukker eller 50/50 brunt og vanlig sukker)
  • 1 stk. hel kanel
  • 1 stk. stjerneanis
  • 2 stk. hel nellik
  • 0,5 stk. lime eller sitron
Del

Eplesmør

(2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Når du tilsetter litt krydder og lar eplemos fortsette å koke på lav varme til den tykner og karamelliseres, så har du laget eplesmør. Fløyelsmykt og søtsyrlig, og nydelig både på brødskiva, i kaker og som tilbehør til ost. Og en super måte å bruke epler som begynner å bli gamle!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner
  • 1 kg eple
  • 2 dl eplemost eller vann
  • 250 g sukker eller 50/50 brunt og vanlig sukker)
  • 1 stk. hel kanel
  • 1 stk. stjerneanis
  • 2 stk. hel nellik
  • 0,5 stk. lime eller sitron

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4123, server:MP-PRD-WEB12 27.01.2023 12:30:53