Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Eplesmør

Eplesmør

Ingredienser

1  porsjoner
  • 1 kg eple
  • 2 dl eplemost eller vann
  • 250 g sukker eller 50/50 brunt og vanlig sukker)
  • 1 stk. hel kanel
  • 1 stk. stjerneanis
  • 2 stk. hel nellik
  • 0,5 stk. lime eller sitron
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Når du tilsetter litt krydder og lar eplemos fortsette å koke på lav varme til den tykner og karamelliseres, så har du laget eplesmør. Fløyelsmykt og søtsyrlig, og nydelig både på brødskiva, i kaker og som tilbehør til ost. Og en super måte å bruke epler som begynner å bli gamle!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner
  • 1 kg eple
  • 2 dl eplemost eller vann
  • 250 g sukker eller 50/50 brunt og vanlig sukker)
  • 1 stk. hel kanel
  • 1 stk. stjerneanis
  • 2 stk. hel nellik
  • 0,5 stk. lime eller sitron

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Godsaker med norske epler i sesong

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB14 19.04.2024 00:20:58