Lagre

Ingredienser

1  porsjoner
  • 1 kg eple
  • 2 dl eplemost eller vann
  • 250 g sukker eller 50/50 brunt og vanlig sukker)
  • 1 stk. hel kanel
  • 1 stk. stjerneanis
  • 2 stk. hel nellik
  • 0,5 stk. lime eller sitron
Del

Eplesmør

(2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Når du tilsetter litt krydder og lar eplemos fortsette å koke på lav varme til den tykner og karamelliseres, så har du laget eplesmør. Fløyelsmykt og søtsyrlig, og nydelig både på brødskiva, i kaker og som tilbehør til ost. Og en super måte å bruke epler som begynner å bli gamle!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels
Lagre

Ingredienser

1  porsjoner
  • 1 kg eple
  • 2 dl eplemost eller vann
  • 250 g sukker eller 50/50 brunt og vanlig sukker)
  • 1 stk. hel kanel
  • 1 stk. stjerneanis
  • 2 stk. hel nellik
  • 0,5 stk. lime eller sitron

Slik gjør du

  1. Skrell eplene og del dem i biter. Fjern kjernehuset.
  2. Ha eplebitene i en kjele og tilsett eplemost, sukker, kanel, stjerneanis og nellik. Kok opp, senk varmen og kok til eplene er helt møre. Fjern kanelstang, stjerneanis og nellik. Bruk stavmikser og kjør eplene til en helt glatt mos. Sett kjelen tilbake på varmen og la mosen småkoke på lav varme i 1 1/2 - 2 timer, til fargen er mørk gyllen og mosen har tyknet så mye at den har blitt smørbar. Rør om av og til under kokingen, og pass på at mosen ikke brenner seg i bunnen.
  3. Smak til med litt lime- eller sitronsaft. Fyll det varme eplesmøret i varme, rene glass og skru på lokk med en gang. Oppbevar kaldt.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant