Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lammeburger med sopp og tyttebærrømme

Lammeburger med sopp

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g kjøttdeig av lam
  • 2 ts salt
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 2 ts malt spisskummen
  • 1 ts malt pepper
  • 2 ss olivenolje
  • 100 g fersk sopp , gjerne kantareller
  • 4 skiver surdeigsbrød
  • 50 g frisk spinat
  • 1 stk. løk i skiver
  • 200 g lettrømme
  • 3 ss tyttebærsyltetøy
  • 4 kvister frisk timian (kan sløyfes)
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 697 kcal
Fett 49 g
Protein 32 g
Karbohydrater 29 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En saftig burger vekker alltid begeistring, og behøver slett ikke å være laget av storfekjøtt. Kjøttdeig av lam er en glimrende råvare som godt kan brukes til mer enn lammeboller og moussaka! Om høsten bugner det også av både sopp og bær i skogen, og alt kommer til nytte her.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g kjøttdeig av lam
  • 2 ts salt
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 2 ts malt spisskummen
  • 1 ts malt pepper
  • 2 ss olivenolje
  • 100 g fersk sopp , gjerne kantareller
  • 4 skiver surdeigsbrød
  • 50 g frisk spinat
  • 1 stk. løk i skiver
  • 200 g lettrømme
  • 3 ss tyttebærsyltetøy
  • 4 kvister frisk timian (kan sløyfes)
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

  1. Bland kjøttdeig godt med salt, hvitløk og krydder. Del den i fire like store deler, og form dem til runde, flate burgere. Stek dem i en middels varm stekepanne med olivenolje til de er gjennomstekt. Stek sopp i samme stekepanne, krydre med salt og pepper.
  2. Rist brødskiver eller stek dem sprø i en stekepanne med litt olje. Ha på spinat og fordel soppen over. Legg på løkringer og burgerene.
  3. Vend rømme og tyttebærsyltetøy lett sammen. Legg en stor skje på hver burger, ha over litt kvernet pepper og pynt eventuelt med frisk timian eller andre urter.

Må hamburger gjennomstekes? Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.

Lammeburger med sopp og tyttebærrømme

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11543, server:MP-PRD-WEB14 14.09.2024 02:56:16