Ingredienser

  • 200 g mandler
  • 100 g usaltede cashewnøtter
  • 100 g mørk sjokolade, 52 % kakao
  • 150 g gresskarkjerner
  • 175 g lettkokte havregryn
  • 25 g kokosmasse
  • 100 g honning
  • 100 g peanøttsmør
  • 1 stk. egg
  • 1 dl vann
Del

Müslibars

(14)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Disse utrolig gode müslibarene er lette å lage. De passer perfekt som påskegodt, tursnacks eller som ekstra energipåfyll når det trengs. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 200 g mandler
  • 100 g usaltede cashewnøtter
  • 100 g mørk sjokolade, 52 % kakao
  • 150 g gresskarkjerner
  • 175 g lettkokte havregryn
  • 25 g kokosmasse
  • 100 g honning
  • 100 g peanøttsmør
  • 1 stk. egg
  • 1 dl vann

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 175°C.
  2. Grovhakk mandler, cashewnøtter og sjokolade.
  3. Bland de grovhakkede nøttene og sjokoladen med gresskarkjerner, havregryn og kokos.
  4. Legg blandingen på et bakepapirkledd stekebrett. Stek i ovnen i 15 min på 175°C.
  5. Varm forsiktig opp honning og peanøttsmør i en kasserolle. La det få et lett oppkok og rør underveis.
  6. Tilsett vann, avkjøl til romtemperatur og pisk inn egget.
  7. Hell marinaden over nøtteblandingen og bland godt til alt kleber godt sammen.
  8. Kle en ildfast form (ca. 30x20 cm) med bakepapir og ha i blandingen. Skyll hendene i kaldt vann og trykk blandingen godt ned. Glatt ut overflaten slik at tykkelsen blir jevn.
  9. Sett formen inn nederst i stekeovnen og stek i ca. 20 minutter.
  10. Avkjøl «kaken» i formen. Løft den ut når den er helt avkjølt og skjær kaken i passende biter.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant