Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Müslibars

Müslibars

Ingredienser

1  porsjoner

gir ca. 30 biter

  • 200 g mandler
  • 100 g usaltede cashewnøtter
  • 100 g mørk sjokolade, 52 % kakao
  • 150 g gresskarkjerner
  • 175 g lettkokte havregryn
  • 25 g kokosmasse
  • 100 g honning
  • 100 g peanøttsmør
  • 1 stk. egg
  • 1 dl vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 5017 kcal
Fett 331 g
Protein 178 g
Karbohydrater 296 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (18)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Disse utrolig gode müslibarene er lette å lage. De passer perfekt som påskegodt, tursnacks eller som ekstra energipåfyll når det trengs. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1  porsjoner

gir ca. 30 biter

  • 200 g mandler
  • 100 g usaltede cashewnøtter
  • 100 g mørk sjokolade, 52 % kakao
  • 150 g gresskarkjerner
  • 175 g lettkokte havregryn
  • 25 g kokosmasse
  • 100 g honning
  • 100 g peanøttsmør
  • 1 stk. egg
  • 1 dl vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 5017 kcal
Fett 331 g
Protein 178 g
Karbohydrater 296 g

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 175°C.
  2. Grovhakk mandler, cashewnøtter og sjokolade.
  3. Bland de grovhakkede nøttene og sjokoladen med gresskarkjerner, havregryn og kokos.
  4. Legg blandingen på et bakepapirkledd stekebrett. Stek i ovnen i 15 min på 175°C.
  5. Varm forsiktig opp honning og peanøttsmør i en kasserolle. La det få et lett oppkok og rør underveis.

    Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

  6. Tilsett vann, avkjøl til romtemperatur og pisk inn egget.
  7. Hell marinaden over nøtteblandingen og bland godt til alt kleber godt sammen.
  8. Kle en ildfast form (ca. 30x20 cm) med bakepapir og ha i blandingen. Skyll hendene i kaldt vann og trykk blandingen godt ned. Glatt ut overflaten slik at tykkelsen blir jevn.
  9. Sett formen inn nederst i stekeovnen og stek i ca. 20 minutter.
  10. Avkjøl «kaken» i formen. Løft den ut når den er helt avkjølt og skjær kaken i passende biter.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB12 06.12.2024 02:27:30