Stekte kamskjell med blomkålpuré og chorizo

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Kamskjellene er best når det er som kaldest ute, en god huskeregel er at sesongen for skjellene er i alle måneder som inneholder en "r". Ferske kamskjell er selvsagt de beste men du får også kjøpt fryste. De trenger kun kort tid i pannen og blomkålpureen kan gjøres i stand på forhånd. 

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 12 stk kamskjell
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 1 ss olje
  • 1 ss smør til steking

  • 100 g chorizopølse eller bacon
  • 1 ss olje

Blomkålpuré:

  • 1 stk blomkål
  • 1 båt hvitløk , revet
  • 2 dl matfløte
  • 2 ss smør
  • 14 ts salt
  • 14 ts pepper

Pynt:

  • 1 ss frisk gressløk

Slik gjør du

  1. Del blomkål i mindre buketter, spar noen av de til senere. Hell over fløte og tilsett hvitløk. Kok blomkålen mør.
  2. Hell av fløten (ta vare på den). Mos blomkålen med en stavmikser og spe med fløten til en glatt puré. Ha i smør, salt og pepper.
  3. Skjær chorizo eller bacon i små terninger og stek dem sprø i litt olje.
  4. Stek resten blomkålbukettene i en tørr stekepanne til de har fått en fin farge.
  5. Pensle kamskjellene med olje og stek dem raskt i en varm panne. Tilsett smør og øs over kamskjellene.
  6. Legg en klatt blomkålpuré på hver tallerken og legg over kamskjellene. Dryss chorizo, blomkålbuketter og finkuttet gressløk rundt.  
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.