Eggerøre

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Eggerøre er noe de fleste liker. Enten det er til frokost, spekemat eller til et koldtbord. Når man lager eggerøre som tilbehør til koldtbord er det vanlig å beregne 1 egg per porsjon.

Ingredienser

  • 6 stk egg
  • 6 ss vann
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • 1 ss smør til steking
  • 2 ss hakket frisk gressløk
Vis næringsinnhold
Energi
85kcal
Fett
5.68g
Protein
7.38g
Karbohydrater
1.18g
Jern
1.1mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Visp sammen egg med vann, salt og pepper. 
  2. Hell røren i en panne som er så varm at smøret smelter lett uten å bli brunt. Trekk eggerøren sammen med stekspade etterhvert som den stivner.
  3. Topp med hakket gressløk, og nyt!
Eggerøra fortsetter å steke/koagulere etter du har tatt den av stekepannen til den har blitt avkjølt. Stek den derfor ikke for hardt i stekepannen.



 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.