Eggerøre

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Eggerøre er noe de fleste liker. Enten det er til frokost, spekemat eller til et koldtbord. Når man lager eggerøre som tilbehør til koldtbord er det vanlig å beregne 1 egg per porsjon.

Ingredienser

  • 6 stk egg
  • 6 ss vann
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 2 ss hakket frisk gressløk
  • 1 ss margarin til steking
Vis næringsinnhold
Energi
85kcal
Fett
5.68g
Protein
7.38g
Karbohydrater
1.18g
Jern
1.1mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Visp sammen egg med vann, salt og pepper. Rør inn hakket gressløk.
  2. Stek røren på middels varme i litt margarin til det begynner å bli en fast masse.
Eggerøra fortsetter å steke/koagulere etter du har tatt den av stekepannen til den har blitt avkjølt. Stek den derfor ikke for hardt i stekepannen.

Se hvordan lage eggerøre:

Har du små kokker i huset? La barna lage eggerøre helt selv på MatStart.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.