Ingredienser

  • 3 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 3 stk. vårløk
  • 1 dl kapers
  • 3 stilker bladpersille

Vinaigrette:

  • 1 ss grov dijonsennep
  • 1 ss sukker
  • 1 båt revet hvitløk
  • Saft av 1 stk. sitron
  • ca. 1 dl olivenolje eller rapsolje
Del

Potetsalat med sennepsvinaigrette

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Potetsalat blir vi aldri lei av, og er alltid populært, både til grillmat og på festbuffeten. Bytt ut rømme og majones med en frisk sennepsvinaigrette med sitron - full av smak og nydelig tilbehør til både fisk og kjøtt.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 3 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 3 stk. vårløk
  • 1 dl kapers
  • 3 stilker bladpersille

Vinaigrette:

  • 1 ss grov dijonsennep
  • 1 ss sukker
  • 1 båt revet hvitløk
  • Saft av 1 stk. sitron
  • ca. 1 dl olivenolje eller rapsolje

Slik gjør du

  1. Vask potetene godt. Det er ikke nødvendig å skrelle dem. Kok eller damp dem til de er møre. Hell av kokevannet og la potetene avkjøles litt. Skjær dem i grove biter og ha dem i en bolle.
  2. Finkutt stilkselleri og vårløk og ha det i bollen med poteter sammen med kapers. 
  3. Rør sammen sennep, sukker, revet hvitløk og sitronsaft. Spe med olje til en jevn dressing. Smak til med salt og kvernet pepper.
  4. Hell dressingen over potetene og bland godt. Smak til med salt og pepper, og juster eventuelt med med sitron og sukker. Kutt persille fint og bland inn i salaten før servering.

Potetsalat med sennepsvinaigrette

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.