Ingredienser

 • 1,5 kg potet
 • 150 g andefett eller klarnet smør
 • 2 ts salt
 • 0,5 l olje til fritering
Del

15-timers TikTok poteter

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lag på lag med tynne potetskiver som konfiteres og friteres til perfeksjon – her er de virale 15-timers potetene fra TikTok også kalt 15-h TikTok potatoes! Det tar en stund før disse godbitene er ferdig, men det meste av jobben er venting.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

 • 1,5 kg potet
 • 150 g andefett eller klarnet smør
 • 2 ts salt
 • 0,5 l olje til fritering

Slik gjør du

 1. Skrell poteter og legg i kaldt vann. Bruk en mandolin og skjær potetene i tynne skiver. Ha de over i en stor bolle.
 2. Varm opp andefettet slik at det er flytende og hell over potetskivene. Dryss over salt og bland alt godt.
 3. Finn frem en passende form, kle den med bakepapir og legg potene lagvis i forma. Dryss det resterende fettet over i forma. Klipp ut et ark bakepapir slik at det er tilpasset forma og legg det på toppen av potetene, slik at de er tildekket. Stek potetene i ovnen på 150°C i 2 timer.
 4. Ta formen ut av ovnen og avkjøl litt. Legg press på forma, slik at potetene blir presset godt sammen. Dette kan gjøres ved å legge en lignende form over i forma, og deretter fylle den med hermetikk eller noe annet som har litt tyngde. La den stå kaldt til neste dag, gjerne i 12 timer.
 5. Ta potetene ut av formen og del opp i mindre stykker med en skarp kniv.
 6. Fyll frityrolje i en egnet gryte eller dyp stekepanne. Du bør minst ha minst 2 cm olje i gryten/pannen. Varm opp oljen. Ideell temperatur er ca. 180 °C. Bruk et digitalt steketermometer eller sjekk med en tresleiv. Bruser det rundt sleiven, er oljen varm nok.
 7. Friter potetbitene i 3-5 minutter, eller til de er gyllenbrune. Legg potetbitene på en rist eller et ark kjøkkenpapir så noe av oljen får renne av. Krydre med litt salt.

Server med en gang, gjerne som tilbehør til en saftig biff eller som snacks sammen med deilig hjemmelaget aïoli, kimchimajones eller ketchup.

Annapotet i form

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

  Se alle kommentarer...

  For å skrive en kommentar må du være logget inn.