Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pølse med baconmarmelade

Pølser med baconmarmelade

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. chilipølse eller annen pølse
  • 4 stk. pølsebrød

Spicy baconmarmelade:

  • 1 stk. løk
  • 1 stk. rød chili
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 200 g bacon i små terninger
  • 1 dl lønnesirup
  • 1 ss brunt sukker
  • 250 g cherrytomat i båter
  • 2 ss akevitt (kan sløyfes)
  • 2 ss rødvinseddik
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Fennikelsalat:

  • 0,5 stk. fennikel
  • 1 stk. rød chili (uten frø)
  • 1 stk. rødt eple i terninger
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 1 ss finhakket frisk persille
  • 0,25 ts pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En digg snadderpølse toppet med masse smak! Med baconmarmelade og fennikelsalat blir det både søtt, salt og syrlig - litt spicy og friskt! Vil du imponere gjestene litt ekstra? Da lager du selvfølgelig lage hjemmelagde pølser og eltefritt pølsebrød. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. chilipølse eller annen pølse
  • 4 stk. pølsebrød

Spicy baconmarmelade:

  • 1 stk. løk
  • 1 stk. rød chili
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 200 g bacon i små terninger
  • 1 dl lønnesirup
  • 1 ss brunt sukker
  • 250 g cherrytomat i båter
  • 2 ss akevitt (kan sløyfes)
  • 2 ss rødvinseddik
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Fennikelsalat:

  • 0,5 stk. fennikel
  • 1 stk. rød chili (uten frø)
  • 1 stk. rødt eple i terninger
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 1 ss finhakket frisk persille
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

1. Lag baconmarmelade. Finhakk løk og chili, riv hvitløk. Fres det i en kjele med olje til løken er blank. Tilsett bacon i små terninger, og la blandingen frese på middels varme til baconet får en fin gyllen farge og begynner å bli sprøtt, 6-8 minutter. Rør om av og til slik at det ikke svir seg. 

2. Ha lønnesirup, brunt sukker, sennepsfrø og cherrytomater i kjelen, og kok på middels varme til blandingen tykner, 5-10 minutter. Smak til med akevitt, rødvinseddik, salt og pepper. Avkjøl marmeladen, og oppbevar den på glass. 

3. Lag fennikelsalat. Bruk en ostehøvel og snitt fennikel i tynne strimler. Bland strimlene med chili og epleterninger. Press over sitronsaft, ha i finhakket persille og smak til med grovkvernet pepper. 

Varier gjerne mengden chili om du ønsker en sterkere eller mildere fennikelsalat.

4. Skjær små skråsnitt på hver side av pølsene, da unngår du at de sprekker. Legg pølsene på grillen og grill til de er pent gyllne rundt det hele, 2-3 minutter. Du kan også steke pølsene i en grillpanne eller en vanlig stekepanne.

Anrett pølsene i pølsebrød, smør på baconmarmelade, og topp med den friske fennikelsalaten. 

Lyst til å lage dine egne pølser og pølsebrød? Her finner du grunnoppskriften på hjemmelagde pølser og pølsebrød.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Hjemmelagde pølser

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB15 23.04.2024 14:58:31