Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Reinsdyrbiff med glaserte rotgrønnsaker

Ingredienser

velg antall porsjoner

Vaniljesmør:

  • 200 g romtemperert smør
  • Frø fra 0,5 stk. vaniljestang
  • 2 ss finhakket frisk rosmarin
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Rotgrønnsaker:

  • 4 stk. gulrot
  • 1 stk. kålrot
  • 1 stk. sellerirot
  • 1 ts salt til koking
  • 2 ss margarin til steking
  • 2 ss finhakket bladpersille
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
Del

Reinsdyrbiff med glaserte rotgrønnsaker

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Norsk og eksotisk, reinsdyrkjøtt er noe av det mest spennende vi har av norske råvarer. Server kjøttet som en herlig biff med vaniljesmør og rotgrønnsaker.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

velg antall porsjoner

Vaniljesmør:

  • 200 g romtemperert smør
  • Frø fra 0,5 stk. vaniljestang
  • 2 ss finhakket frisk rosmarin
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Rotgrønnsaker:

  • 4 stk. gulrot
  • 1 stk. kålrot
  • 1 stk. sellerirot
  • 1 ts salt til koking
  • 2 ss margarin til steking
  • 2 ss finhakket bladpersille
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Pisk sammen ingredienser til vaniljesmør i en kjøkkenmaskin til du får et kremet og luftig smør. Sett smøret til side.
  2. Skrell grønnsaker og kutt dem i grove biter. Kok grønnsaksbitene så vidt møre i en kjele med lettsaltet vann. 

  1. Skjær kjøttet i biffer (à 200 g) og krydre med salt og pepper.
  1. Brun biffene i margarin på sterk varme, ca. 1 minutt på hver side. Etterstek på lavere varme, 1-2 minutter på hver side. La biffene hvile 5 minutter før du serverer dem.
  2. Hell av kokevannet på grønnsakene. Stek grønnsakene i en varm stekepanne med margarin til de får en fin gyllen farge. Dryss over hakket bladpersille og krydre med salt og pepper.
Server møre biffer av reinflatbiff med rotgrønnsaker og vaniljesmør.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3579, server:MP-PRD-WEB11 03.12.2022 17:45:48