Ingredienser

  • 1 kg ribbe med svor
  • 1,25 ss salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ts malt nellik
  • 1 ts malt allehånde
  • 1 ts malt ingefær
  • 5 ts gelatinpulver
  • 0,5 stk. løk (kan sløyfes)
Del

Ribbesylte

(44)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Sylte er et klassisk norsk julepålegg. Lag en god og saftig sylte selv.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 1 kg ribbe med svor
  • 1,25 ss salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ts malt nellik
  • 1 ts malt allehånde
  • 1 ts malt ingefær
  • 5 ts gelatinpulver
  • 0,5 stk. løk (kan sløyfes)

Slik gjør du


Du trenger: ribbe med svor, salt, pepper, malt nellik, malt allehånde, malt ingefær, gelatinpulver og løk.                                                                                                                                                           
  1. Ta ut bena med en skarp kniv. Skjær langs begge sidene på benet. Skjær så under, og vipp det ut.

  1. Kok opp vann og legg ribbestykket i. Trekk ved kokepunktet i ca. 2 1/2 time.
  2. Bland sammen krydder og gelatinpulver. Finhakk løken. Kle en brødform (ca. 1 1/2 liter) med plastfolie.

  1. Ta opp ribben og la den renne av seg. Ta av svoren og skjær ribben i skiver på langs mens den fortsatt er varm. Lar du ribben avkjøles litt vil det bli vanskeligere for gelatinen å smelte, og du får en ribbesylte som henger dårlig sammen.

  1. Legg svoren ned i formen først, ha på litt krydderblanding, strø over litt løk og legg på et lag med kjøtt. Legg kjøtt, krydder og løk lagvis. Pakk plastfolien over sylten til slutt, legg på 2-3 kilo press og sett den kjølig til neste dag.

Ribbesylten er klar til å skjæres i tynne skiver. Det passer utmerket med sennep, rødbeter og lefse til.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant