Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Koke ris trinnbilde

Sushiris

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g sushiris
  • 750 g vann

Sushieddik:

  • 1 dl riseddik
  • 4 ss sukker
  • 2 ts salt
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Vanskelighetsgrad
Enkel

Hjemmelaget sushi starter med sushiris! Kokt, rundkornet ris marineres med risvinseddik, sukker og salt, som gir er søt, lett syrlig og klebrig ris. Så ja - en marinert ris, altså! Lag den i god tid, så den rekker å avkjøles før det er tid for sushiverksted.

Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g sushiris
  • 750 g vann

Sushieddik:

  • 1 dl riseddik
  • 4 ss sukker
  • 2 ts salt

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Koke ris trinnbilde
Koke ris trinnbilde

Regel for blandingsforhold: 3 deler vann til 2 deler ris. Bruker du f.eks. 500 g tørr ris, skal du bruke 750 g vann. Skal du bruke 1 kg tørr ris, skal du bruke 1,5 liter vann. 

Bruk fuktige hender når du skal tilberede sushi, sånn at risen ikke fester seg til fingrene.

Sushi stemningsbilder

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB13 18.07.2024 12:27:44