Lagre

Ingredienser

12  porsjoner
  • 0,5 dl rapsolje
  • 2 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 150 g byggmel
  • 250 g hvetemel
  • 2 dl vann
Del

Tortillalefser

(8)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Hjemmelagde tortillalefser smaker kjempegodt til taco. Lefsene kan du også fylle med kremost og pålegg, da får du et deilig lunsjmåltid.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels
Lagre

Ingredienser

12  porsjoner
  • 0,5 dl rapsolje
  • 2 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 150 g byggmel
  • 250 g hvetemel
  • 2 dl vann

Slik gjør du

  1. Bland alle ingrediensene sammen til en smidig deig. Deigen må ikke bli for hard.
  2. Legg et kjøkkenhåndkle og plastfolie over bollen. La deigen hvile på kjøkkenbenken i 20 minutter.
  3. Del deigen i 12 like store emner. Form emnene til boller og klem dem litt flate. La de hvile i 10 minutter på benken under et kjøkkenhåndkle med plastfolie over.
  4. Kjevle "bollene" ut til runde leiver med tykkelse som pannekaker. Lefsene skal være på størrelse med stekepannen din.
Syns du det er vanskelig å kjevle ut helt runde tortillalefser? Kjevle ut deigen noe og bruk deretter en tallerken i passe størrelse til å skjære rundt. Da blir også alle lefsene like store.

5. Stek tortillalefsene i en tørr stekepanne på middels til sterk varme. Når du ser at tortillaene blåser seg opp (bobler), snu dem og stek dem på andre siden.

Legg de ferdig stekte tortillaene oppå hverandre innpakket  et kjøkkenhåndkle for å unngå at de blir tørre. Spiser du ikke opp alle med en gang kan de fryses.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant