Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Mini-pannekaker med gravet reinsdyr

Ingredienser

porsjoner

4 porsjoner tilsvarer 20 stk mini-pannekaker med fyll

Gravet reinsdyrfilet:

  • 250 g ytrefilet av reinsdyr eller flatbiff
  • 25 g salt
  • 25 g sukker
  • 2 stilker frisk rosmarin
  • 0,25 dl akevitt (kan sløyfes)

Soppkrem:

  • 75 g sopp
  • 1 ss smør
  • 1 stk. sjalottløk
  • 1 ss bladpersille
  • 1 beger snøfrisk naturell (à 125 g)
  • 2 ss lettrømme

Mini-pannekaker:

  • 1 stk. egg
  • 1 dl melk
  • 1,25 dl byggmel
  • 0,5 ts natron
  • 0,25 ts salt
  • 25 g smør
  • 1 ss smør til steking

Tilbehør:

  • 0,5 stk. rødløk
  • 0,25 potte frisk timian
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Mini-pannekaker med gravet reinsdyr er den perfekte forrett, eller kan serveres som en smårett på tapasbordet. Toppet med soppkrem, rødløk og timian. Gravingen gjør kjøttet mørere og gir en mer karakteristisk smak.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

4 porsjoner tilsvarer 20 stk mini-pannekaker med fyll

Gravet reinsdyrfilet:

  • 250 g ytrefilet av reinsdyr eller flatbiff
  • 25 g salt
  • 25 g sukker
  • 2 stilker frisk rosmarin
  • 0,25 dl akevitt (kan sløyfes)

Soppkrem:

  • 75 g sopp
  • 1 ss smør
  • 1 stk. sjalottløk
  • 1 ss bladpersille
  • 1 beger snøfrisk naturell (à 125 g)
  • 2 ss lettrømme

Mini-pannekaker:

  • 1 stk. egg
  • 1 dl melk
  • 1,25 dl byggmel
  • 0,5 ts natron
  • 0,25 ts salt
  • 25 g smør
  • 1 ss smør til steking

Tilbehør:

  • 0,5 stk. rødløk
  • 0,25 potte frisk timian

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Mini-pannekaker med gravet reinsdyr trinnbilder
Mini-pannekaker med gravet reinsdyr trinnbilder

Gravet reinsdyrfilet holder i 2-3 uker i kjøleskapet. Den kan også fryses, men kjøttet endrer da litt struktur.

Mini-pannekaker med gravet reinsdyr trinnbilder
Mini-pannekaker med gravet reinsdyr trinnbilder
Mini-pannekaker med gravet reinsdyr trinnbilder

Topp mini-pannekaker med soppkrem, gravet rein, rødløk og timian rett før servering. 

Mini-pannekaker med gravet reinsdyr

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Forretter til nyttårsaften

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB15 23.07.2024 14:09:14