Ingredienser

  • 1 dl vann
  • saft fra 0,5 stk. sitron
  • 1 kg eple
  • 125 g sukker
  • 1 ts malt kanel
Del

Enkelt eplesyltetøy

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Det er lite som slår hjemmelaget eplesyltetøy, og best smak blir det med norske epler! Her får du et lunt eplesyltetøy med smak av kanel på under en halvtime. Perfekt som pålegg, tilbehør til ost og til desserter. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 1 dl vann
  • saft fra 0,5 stk. sitron
  • 1 kg eple
  • 125 g sukker
  • 1 ts malt kanel

Slik gjør du

  1. Ha vann og sitronsaft i en stor kjele.
  2. Skrell epler og ta ut kjernen. Kutt epler i små biter og legg de i kjelen etter hvert som du kutter.
  3. Kok opp og la det putre på lav varme i 15 minutter. Rør om av og til. Ha i sukker og kanel og kok videre til sukkeret er oppløst.
  4. Avkjøl eplesyltetøyet og ha over på sterile, lufttette glass. 

Eplesyltetøy smaker nydelig på nystekt brød, vafler eller som tilbehør til ost og kjeks. 

Eplesyltetøy

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant