Lagre

Ingredienser

Stekte kikerter:

  • 1 boks hermetiske kikerter
  • 2 ss olje til steking

Dressing:

  • 1 stk. rosa grapefrukt
  • 2 ss flytende honning
  • 2 ts dijonsennep
  • 1 ts rosépepper
  • 0,5 dl olivenolje

Salat:

  • 3 stk. hjertesalat
  • 1 ss olje
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

330,5kcal

Energi

20,9g

Fett

7,5g

Protein

25,0g

Karbohydrater

2,0mg

Jern

Del

Grillet hjertesalat med kikerter og grapefrukt

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Grillet hjertesalat er nydelig tilbehør til all slags grillmat - både fisk og kjøtt. Enkelt, raskt og sunt. Topp med ristede kikerter og frisk grapefruktdressing.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel
Lagre

Ingredienser

Stekte kikerter:

  • 1 boks hermetiske kikerter
  • 2 ss olje til steking

Dressing:

  • 1 stk. rosa grapefrukt
  • 2 ss flytende honning
  • 2 ts dijonsennep
  • 1 ts rosépepper
  • 0,5 dl olivenolje

Salat:

  • 3 stk. hjertesalat
  • 1 ss olje
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

330,5kcal

Energi

20,9g

Fett

7,5g

Protein

25,0g

Karbohydrater

2,0mg

Jern

Slik gjør du

  1. La kikertene renne godt av seg og tørk dem gjerne med litt tørkepapir.
  2. Varm en stekepanne med olje og stek kikertene til de er gylne og sprø. Krydre med litt salt og pepper.
  3. Skjær av skallet på grapefrukten slik at du også får med de hvite hinnene. Hold grapefrukten i en hånd og skjær ut fileter mellom hinnene. Del filetene i to.
  4. Press ut saften av resten av grapefrukten i en skål og bland inn sennep, honning og grovknust rosépepper.
  5. Visp inn olivenolje i en tynn stråle. Smak til med litt salt og kvernet pepper og juster med mer honning eller grapefrukt etter smak.
  6. Del salathodene i to på langs. Pensle med litt olivenolje og grill dem med snittflaten ned på direkte varme i 2 minutter. Snu dem og grill omtrent like lenge på andre siden. dryss over litt salt. Legg dem over på et fat og hell over dressingen.

Pynt gjerne med spiselige blomster og blad (vi har brukt rød oxalis). Server med en gang.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant