Grillet hjertesalat med kikerter og grapefrukt

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Grillet hjertesalat er nydelig tilbehør til all slags grillmat - både fisk og kjøtt. Enkelt, raskt og sunt. Topp med ristede kikerter og frisk grapefruktdressing.

Ingredienser

Kikerter

  • 1 boks hermetiske kikerter
  • 2 ss olje til steking

Dressing

  • 1 stk. rosa grapefrukt
  • 2 ts dijonsennep
  • 2 ss flytende honning
  • 1 ts rosépepper
  • 0,5 dl olivenolje

Salat

  • 3 stk. hjertesalat
  • 1 ss olje

Slik gjør du

  1. La kikertene renne godt av seg og tørk dem gjerne med litt tørkepapir. 
  2. Varm en stekepanne med olje og stek kikertene til de er gylne og sprø. Krydre med litt salt og pepper.
  3. Skjær av skallet på grapefrukten slik at du også får med de hvite hinnene. Hold grapefrukten i en hånd og skjær ut fileter mellom hinnene. Del filetene i to.
  4. Press ut saften av resten av grapefrukten i en skål og bland inn sennep, honning og grovknust rosépepper.
  5. Visp inn olivenolje i en tynn stråle. Smak til med litt salt og kvernet pepper og juster med mer honning eller grapefrukt etter smak.
  6. Del salathodene i to på langs. Pensle med litt olivenolje og grill dem med snittflaten ned på direkte varme i 2 minutter. Snu dem og grill omtrent like lenge på andre siden. dryss over litt salt.  Legg dem over på et fat og hell over dressingen. Pynt gjerne med spiselige blomster og blad (vi har brukt rød oxalis). Server med en gang.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt fra 1. juli til 9. august pga ferie