Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Chocolate chip cookies

Chocolate chip cookies

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca 20-24 ferdige sjokoladekjeks

  • 225 g romtemperert smør
  • 180 g sukker
  • 180 g brunt sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 stk. egg
  • 350 g hvetemel
  • 1 ts natron
  • 300 g mørk kokesjokolade
  • 150 g hasselnøtter
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Chocolate chip cookies er en av verdens mest populære småkaker. Ikke så rart - disse sjokoladekjeksene er knallgode! Historien om hvordan kjeksene ble til ved en tilfeldighet kan du lese under.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca 20-24 ferdige sjokoladekjeks

  • 225 g romtemperert smør
  • 180 g sukker
  • 180 g brunt sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 stk. egg
  • 350 g hvetemel
  • 1 ts natron
  • 300 g mørk kokesjokolade
  • 150 g hasselnøtter

Slik gjør du

  1. Visp smør, sukker, brunt sukker og vaniljesukker til det er lyst og luftig. Visp inn eggene ett for ett. Bland inn hvetemel og natron. Hakk sjokolade og nøtter og vend det inn i deigen.
  2. Bruk en spiseskje og form jevnstore kuler som settes med god avstand på bakepapir.
  3. Bak kjeksene midt i ovnen på 190 °C i 10-12 minutter, eller til de er gylne og sjokoladen har smeltet. La kjeksene avkjøles på brettet noen minutter før de flyttes over på rist og avkjøles helt.

Oppbevar sjokoladekjeksene i tett boks på et svalt sted i minst to måneder.

Du bør også ta en titt på våre brownie cookies. Du er supergode!

Historien om den originale chocolate chip cookie

Chocolate chip cookies er en av verdens mest kjente godsaker ble – som så mange andre kjente matretter – til ved en tilfeldighet. I 1930 drev Ruth Wakefield vertshuset Toll House Inn med sin mann Kenneth i Whitman, Massachusets. Fru Wakefield regjerte i kjøkkenet, og var viden kjent for sin gode mat, og spesielt sine desserter og bakverk. En dag hun skulle bake en spesielt populær type sjokoladekjeks oppdaget hun at hun var tom for sin vanlige mørke og bitre bakesjokolade. Hun hakket isteden opp en plate sjokolade hun hadde fått av Andrew Nestlé (ja, den Nestlé). Hun regnet med at sjokoladen ville blande seg med resten av deigen under steking slik den vanlige sjokoladen gjorde, men oppdaget at sjokoladebitene beholdt fasongen og ble liggende som myke, deilige biter i kjeksene. Kjeksene ble en stor suksess hos gjestene, og Ruth fortsatte å lage dem. Oppskriften ble publisert i flere aviser, og Ruth fikk til og med delta på et kjent radioprogram med kjeksene sine. Oppskriften ble raskt populær over hele USA, og populariteten økte enda mer da Ruth Wakefield ga ut sin kokebok med oppskrifter fra vertshuset. I dag finnes det en rekke oppskrifter på Chocolate chip cookies, men vi velger å tro at vår oppskrift er en tilnærmet kopi av den oppskriften Ruth Wakefield har æren for.

Chocolate chip cookies

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Sommerdessert på kort varsel

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB12 23.04.2024 15:42:55