Reinsdyrtaco

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Reinsdyrtaco er perfekt når du ønsker en ny og spennende vri på den klassiske fredagstacoen! Bruk litt ekstra tid på en skikkelig digg multesalsa og server med syltet rødløk, tyttebær og pære.  

Ingredienser

  • 400 g flatbiff av reinsdyr
  • 0,5 pose salatmix
  • 4 ss multer
  • 4 ss tyttebærsyltetøy
  • 2 stk. pære
  • 2 stk. grønn chili
  • 8 stk. lompe

Multesalsa

  • 250 g multer
  • 0,5 stk. grønn chili
  • 1 stk. sjalottløk
  • 1 ss olivenolje
  • 0,5 ss frisk ingefær
  • 3 ss sukker
  • 4 ss eplecidereddik

Syltet rødløk

  • 2 stk. rødløk i skiver
  • 1,5 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 0,5 dl eplecidereddik
  • 0,25 ts hel pepper

Slik gjør du

  1. Lag multesalsa først. Tin multer om de er frosne. Finhakk løk og chili.
  2. Varm olje i en liten kjele og fres løk og chili til løken er myk og blank. Tilsett multer, ingefær og eddik, og kok opp. La salsaen småkoke til den tykner. Smak til med litt salt og kvernet pepper. 
  3. Skjær rødløk i skiver. Kok opp vann, sukker og eddik i en kasserolle. Legg i rødløk og pepperkorn når sukkeret har løst seg opp. 
  4. Kok opp, trekk kasserollen av platen og avkjøl.
  5. Varm en stekepanne og ha i smør. Krydre flatbiffen med salt og pepper på begge sider. 
  6. Stek flatbiffen i et par minutter på hver side. Trekk av varmen og la hvile i ca. 10 minutter. Skjær flatbiffen i tynne skiver. 
  7. Server reinsdyrtaco i lompe med multesalsa, syltet rødløk, tyttebærsyltetøy, chili, pære, salat og friske multer. 

Reinsdyrtaco

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.