Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Porchetta med eple og kål

Ingredienser

  • 1,5 kg tynnribbe uten bein
  • 1,5 dl hakket bladpersille
  • 3 båter hvitløk
  • 1 stk. sitron
  • 1 ts salt
  • 1 ts malt sort pepper
  • 1 stk. hjertesalat eller en liten sommerkål
  • 2 stk. rødt eple
  • 6 skiver grovt rugbrød
Del

Porchetta med eple og kål

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Den italienske porchettaen kan sammenlignes med norsk ribberull. Norsk tynnribbe møter herlige smaker av sitron og persille. Skjær tykke skiver og server med eple- og kålsalat og grovt rugbrød.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 1,5 kg tynnribbe uten bein
  • 1,5 dl hakket bladpersille
  • 3 båter hvitløk
  • 1 stk. sitron
  • 1 ts salt
  • 1 ts malt sort pepper
  • 1 stk. hjertesalat eller en liten sommerkål
  • 2 stk. rødt eple
  • 6 skiver grovt rugbrød

Slik gjør du

  1. Legg tynnribben på en ren arbeidsflate med skinnsiden opp. Bruk en skarp kniv til å fjerne svoren. Gni ribbekjøttet med salt og pepper på begge sider. 
  2. Finhakk bladpersille. Vask sitronen og riv skallet av med et rivjern. Bland persille og sitronskall sammen i en bolle. Ta vare på sitronen til eple- og kålsalaten. 
  3. Snitt fettsiden av ribba i lange drag over kortsiden. Snu ribba og fordel sitronblandingen over. 
  4. Rull sammen ribba. Start rullingen fra motsatt side av svoren, slik at svoren kommer ytterst. Surr ribberullen med bomullstråd. Knytt tett med hyssing på rundt 2 cm mellomrom. 
  5. Stek porchettaen i ovnen på på 125 °C.i 1 1/2 time. I de siste 15 minuttene skru varmen opp til 240 °C til den har fått en fin gyllen farge.
  6. Vask eple og hjertesalaten. Riv eplet på et rivjern. Hakk salaten fint. Bland salaten inn sammen med eple. smak til med salt, pepper og sitronsaft. 
  7. Ta porchettaen ut av ovnen og la den hvile i rundt femten minutter.
  8. Fjern hyssingen fra porchettaen og kutt i rause skiver. Server med eple- og kålsalat og gode skiver rugbrød.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4584, server:MP-PRD-WEB14 25.03.2023 08:38:23