Nøttebunn - Mandelbunn

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
40–60 min

Av en nøttebunn kan du lage suksessterte, daimiskake eller en enkel kake med krem og bær.

Ingredienser

8 Porsjoner
  • 150 g hasselnøtter eller mandler
  • 150 g melis
  • 4 stk. eggehvite

Slik gjør du

  1. Mal nøttene (mandlene). Bland med melis.
  2. Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn i de malte nøttene med en slikkepott.
  3. Legg bakepapir i bunnen av en springform (22-24 cm i diameter) og smør kantene med litt olje eller smeltet smør. Hell i røren og bruk en slikkepott til å glatte ut overflaten. Sett formen på rist eller brett midt i forvarmet ovn (180 °C) i 30-35 minutter. Avkjøl i formen.
Når bunnen er avkjølt er det enklere å få den ut av formen. Hvelv den på et fat og trekk av bakepapiret. Om du vil servere bunnen med den stekte siden opp, kan du hvelve den én gang til. Bruk bunnen av kakeformen og la bunnen deretter gli over på fatet igjen.
Av en nøttebunn kan du lage suksessterte eller du kan lage en enkel kake av den ved å pynte med krem og bær.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.