Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Mandelbunn med krem og bær

Nøttebunn - Mandelbunn

Ingredienser

8  porsjoner
  • 150 g hasselnøtter eller mandler
  • 150 g melis
  • 4 stk. eggehvite
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Av en nøttebunn kan du lage suksessterte, daimiskake eller en enkel kake med krem og bær.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

8  porsjoner
  • 150 g hasselnøtter eller mandler
  • 150 g melis
  • 4 stk. eggehvite

Slik gjør du

  1. Mal nøttene (mandlene). Bland med melis.
  2. Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn i de malte nøttene med en slikkepott.
  3. Legg bakepapir i bunnen av en springform (22-24 cm i diameter) og smør kantene med litt olje eller smeltet smør. Hell i røren og bruk en slikkepott til å glatte ut overflaten. Sett formen på rist eller brett midt i forvarmet ovn (180 °C) i 30-35 minutter. Avkjøl i formen.
Når bunnen er avkjølt er det enklere å få den ut av formen. Hvelv den på et fat og trekk av bakepapiret. Om du vil servere bunnen med den stekte siden opp, kan du hvelve den én gang til. Bruk bunnen av kakeformen og la bunnen deretter gli over på fatet igjen.
Av en nøttebunn kan du lage suksessterte eller du kan lage en enkel kake av den ved å pynte med krem og bær.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.5135, server:MP-PRD-WEB11 10.06.2023 16:49:54