Gyros

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Hver sommer får vi mange henvendelser fra folk som vil gjenskape et magisk ferieøyeblikk... Gyros er utallige nordmenns Hellas-favoritt!

Ingredienser

  • 500 g flatbiff av storfe eller lam, i biter

Marinade:

  • 1 stk finhakket løk
  • 2 båt finhakket hvitløk
  • 12 ts malt merian
  • 12 ts tørket rosmarin
  • 14 ts pepper
  • 1 ts salt

  • 200 g pommes frites
  • 4 stk pitabrød
  • 4 ss tzatziki
  • 2 stk tomat i skiver
  • 1 stk rødløk i ringer

Slik gjør du

Visste du at: Reglene for bruk av antibiotika til norske dyr er veldig restriktive og som resultat har vi faktisk lavest antibiotika bruk i hele Europa. 

  1. Bland sammen alle ingrediensene til krydderblandingen. La det stå i kjøleskapet i 2 timer. Kjør deretter marinaden i en foodprocessor.
  2. Brun kjøttet i en stekepanne og hell over krydderblandingen. La det steke på svak varme i 45 minutter.
  3. Lag pommes frites etter anvisning på posen.
  4. Varm pitabrødene etter anvisning på pakken.
  5. Smør tzatziki på pitabrødene. Legg på tomatskiver og løkskiver. Ha på kjøtt og pommes frites. Rull pitabrødet sammen som et kremmerhus, gjerne med papir rundt.

PSST: Det kan være vanskelig å bøye vanlig pitabrød. Ha gjerne fyllet i pitabrødet.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.