Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Ribbe

Slik steker du den perfekte ribba

Nyttig om ribbe

  • LANGTIDS­STEKT RIBBE

    LANGTIDS­STEKT RIBBE

    Vil du teste ut langtidssteking av ribbe? Sjekk ut våre beste tips her.

  • 10 MEST STILTE RIBBE­SPØRSMÅLENE

    10 MEST STILTE RIBBE­SPØRSMÅLENE

    Få svarene alle lurer på her.

Podcast-episode: Mest stilte spørsmål om julematen

Klassisk tilbehør til ribba

Stemningsbilde vinter
Stemningsbilde vinter

Ribbeguiden

Ribbe selges i flere varianter, tynnribbe, familieribbe og midtribbe. Når du velger ribbe må du først vurdere hvilke kvaliteter du ønsker mest av, når man skal tilberede måltidet og hvor viktig man mener sprø svor er. Det som er sikkert er at hvis du ønsker sprø svor, så må du unngå den magreste ribba.

Familieribbe er tynnribbe med kotelettkam der det meste av kotelettbenet er fjernet for at ribba skal bli flatere og lettere for oss å steke og skjære opp. Tynnribbe er et stykke kjøtt som har relativt mye fett og kotelettkammen langt magrere. For å sikre et optimalt stekeresultat på både ribba og kotelettkammen anbefaler vi derfor å skjære disse to fra hverandre og steke dem hver for seg. Se hvordan du gjør det her og få tips til oppskrifter 👇

Podcast-episode: Ribbe med sprø svor på 10 minutter

Flere oppskrifter