skip navigation
matprat logo

Ribbe

Redd jula med sprø svor! Vi viser deg hemmeligheten på hvordan. Du finner også oppskrifter på ribbe til både hverdag og fest.

Ribbe selges i flere varianter, tynnribbe, familieribbe og midtribbe. Når man velger ribbe må man først vurdere hvilke kvaliteter man ønsker mest av, når man skal tilberede måltidet og hvor viktig man mener sprø svor er. Det som er sikkert er at hvis man ønsker sprø svor, så må man unngå den magreste ribba.

Ferdigstekt ribbe med sprø svor får du kjøpt i flere ferskvardisker. Da kan du i hverdagen få en rask smak av jul! 

Familieribbe er tynnribbe med kotelettkam der det meste av kotelettbenet er fjernet for at ribba skal bli flatere og lettere for oss å steke og skjære opp. Tynnribbe er et stykke kjøtt som har relativt mye fett og kotelettkammen langt magrere. For å sikre et optimalt stekeresultat på både ribba og kotelettkammen anbefaler vi derfor å skjære disse to fra hverandre og steke dem hver for seg. Du kan også dele opp kotelettkammen i biffer. Det er enkelt, og gir deg samtidig mulighet for to gode middager.