Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Helgrillet oksefilet med foliebakte grønnsaker

Helgrillet ytrefilet

Ingredienser

porsjoner
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Helgrilling gjør kjøttet ekstra saftig og godt. Egner seg ypperlig til større selskaper eller når man vil unne seg noe ekstra.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Slik gjør du

  1. Pensle fileten med olje og strø på salt og pepper. Kjøttet grilles på sterk varme ca. 4–5 minutter på hver side.
  2. Flytt kjøttet over en kjøligere del av grillen og stikk inn et steketermometer i den tykkeste delen a v kjøttstykket. Sett på lokk, og la kjøttet ettersteke i 30-35 minutter, eller til termometeret viser et par grader under ønsket temperatur. (temperaturen vil fortsette å stige litt etter at du har tatt kjøttet av grillen). Kjøttet er rødt på 55-60 °C, rosa på 65 °C, og godt stekt ved 70 °C.
  3. La kjøttet hvile ca. 15 minutter før den skjæres opp.

Server med bakte poteter, kryddersmør, foliebakte grønnsaker eller annet tilbehør etter ditt hjerte.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: 17. mai med norsk mat og drikke

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8741, server:MP-PRD-WEB11 25.04.2024 16:29:04