Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Snitter

Raske tips til 17. mai-frokost

Cecilie Maske, kokk og matrådgiver i MatPrat, foretrekker klassiske retter på sin 17. mai frokost. Hun vil gjerne nyte et glass bobler og søte jordbær sammen med gjestene, og det gjør hun best med en meny som er rask å lage uten stress. Hun bruker noen minutter før servering på å anrette og pynte maten.

Det er så lite som skal til! Litt friske urter, noen spiselige blomster eller bare det å legge spekeskinkeskivene pent opp viser at du har lagt omtanke i maten, sier Cecilie og deler sin 17. mai frokost her.

Charcuterie - ost og skinke brett

Et utvalg spekemat lagt opp på en fjøl hører med. Det krever ikke forberedelser, og kan anrettes på rekordtid. I stedet for å bare legge skinken på fat, så ta den fra hverandre og dander den litt fluffy. En skål cherrytomater, oliven, fetaost eller noen skiver søt melon er populært tilbehør. Eller lag et charchuterie-board.  

Potetsalat

Potetsalat – aller best om du lager den fra bunnen, gjerne dagen før, men her er det lov til å jukse med ferdigkjøpt salat. Smak den til med et eple i små terninger og hakket vårløk. Dryss gjerne litt hakkede urter på toppen, det løfter det visuelle utrykket!

Spinatpai

En god pai kan også gjerne lages i god tid i forveien – den tåler godt å bli fryst, og er et blikkfang på bordet. Skinkepai er en av våre mest populære paier. Lager du den uten kjøtt, er pai et supert alternativ for vegetarianere. 

Snitter med laks og eggerøre

Røkelaks og eggerøre – røkelaksen får du også i ferdige skiver, og eggerøren kan du forberede ved å knekke egg og vispe sammen med fløte og krydder dagen før. Så er det bare å steke den til perfeksjon når gjestene er kommet. Det går fort å dandere laksen fint og da ser den mer delikat ut. 

Grønn asparegs med hollandaise

Grønn asparges er best i sesong om våren, og passer til alt. Kok dem noen få minutter i lettsaltet vann og avkjøl raskt i kaldt vann. Mer er ikke nødvendig, men du kan også rocke dem opp med en deilig saus. Asparges og parmesan i spekeskinke smaker også godt!

Skagenrøre - Toast Skagen

Skagenrøre med reker kan med fordel lages dagen før, så den kan stå og utvikle smak. Det går helt fint å bruke reker i lake, men husk å klemme ut så mye vann som mulig! Røkelakskrem er et annet alternativ som er uten skalldyr.

Bakt brie med nøtter

God ost – en god, moden ost eller to i følge med salte kjeks og druer tar ikke mer enn et minutt å forberede. Legg hakkede valnøtter på toppen av osten og hell over litt flytende honning så hever du stilen betraktelig. 

Brokkolisalat med bacon

Salat – her er det uendelig med muligheter, og også noe for vegetarianere. Tomat- og mozzarellasalat eller brokkolisalat med bacon kan være to gode alternativer. Server salaten på fat i stedet for i bolle. 

Eltefrie rundstykker

Ferskt brød og smør hører naturligvis også med. Her er det absolutt lov til å jukse med bakerens brød, men om du vil bake selv, er myke rundstykker nydelig. De kan bakes i god tid i forveien og fryses. Ta dem opp fra fryseren noen timer før og varm dem i stekeovnen. Eller lag deig til eltefrie rundstykker kvelden før og stek dem på morgenen.

Spiselige blomster, urter, små agurker, små tomater og en grønn avokado pent skivet opp er annen pynt som løfter ethvert festmåltid.

Vi ønsker deg en hyggelig 17. mai-feiring!

Sist oppdatert: torsdag 25. april 2024

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB12 21.05.2024 15:55:00