Ingredienser

Blomkålsuppe:

  • 1 stk. blomkål
  • 0,5 stk. finhakket løk
  • 8 dl vann
  • 2 stk. hønsebuljongterning (evt. grønnsakbuljong)
  • 2 dl helmelk

Topping:

  • 6 skiver bacon , i små strimler
  • 2 stk. vårløk , i tynne skiver

  • 4 skiver grovt brød
Del

Blomkålsuppe

(24)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Hjemmelaget blomkålsuppe tar nesten ikke lenger tid å lage enn å vispe sammen en posesuppe. Gevinsten du får ved å lage den selv, er den gode smaken. Toppet med litt sprøtt bacon kan den serveres som middag, eller som en deilig kveldsrett.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

Blomkålsuppe:

  • 1 stk. blomkål
  • 0,5 stk. finhakket løk
  • 8 dl vann
  • 2 stk. hønsebuljongterning (evt. grønnsakbuljong)
  • 2 dl helmelk

Topping:

  • 6 skiver bacon , i små strimler
  • 2 stk. vårløk , i tynne skiver

  • 4 skiver grovt brød

Slik gjør du

  1. Rens blomkål og del i mindre buketter. Ha blomkålbuketter, løk, vann, buljong og melk i en kjele. Kok opp og la det koke til grønnsakene er møre. 
  2. Ta ut noen blomkålbuketter fra suppen og kjør resten av suppen jevn med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Tilsett gjerne litt fløte eller crème fraiche for en fyldigere suppe. Revet parmesan smaker også utmerket til.
  1. Stek bacon sprøtt i en stekepanne, vend inn vårløk og stek et minutt til vårløken er mør.
  2. Fordel blomkålbuketter i suppeskåler og hell over suppe. Pynt med bacon og vårløk.

Server suppen med grove minibaguetter, eller hjemmelagde krutonger.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt 1. juli - 9. august. God sommer!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant