Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Speltrisotto med sopp

Sopprisotto med spelt

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 1 stk. gulrot
  • 2 båter hvitløk
  • 3 ss olivenolje
  • 3 dl hel spelt , gjerne perlespelt
  • 1 stk. laurbærblad
  • 1 stk. grønnsakbuljong (terning)
  • 6 dl vann
  • 200 g frisk sjampinjong eller aromasopp
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss finhakket frisk persille
  • 100 g revet parmesan
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Å lage risotto er enkelt, men en kunst! Forsiktig speing og tålmodighet er nøkkelen til en vellykket risotto, enten den er laget av spelt, bygg eller ris. Denne sopprisottoen er vegetar.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 1 stk. gulrot
  • 2 båter hvitløk
  • 3 ss olivenolje
  • 3 dl hel spelt , gjerne perlespelt
  • 1 stk. laurbærblad
  • 1 stk. grønnsakbuljong (terning)
  • 6 dl vann
  • 200 g frisk sjampinjong eller aromasopp
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss finhakket frisk persille
  • 100 g revet parmesan

Slik gjør du

  1. Finhakk løk, gulrot og hvitløk. Skjær sopp i skiver.
  2. Varm halvparten av oljen i en vid kjele (eller en stekepanne med høy kant) og fres grønnsaker mykt og blankt. Skyll spelten i kaldt vann og ha dem i kjelen.
  3. Kok opp buljong og vann og hell en fjerdedel av buljongen over grynene. Rør om og la det koke nesten inn før du tilsetter litt mer buljong. Fortsett slik til all buljongen er brukt opp, og spelten er myk, men fortsatt gir litt tyggemotstand. Rør ofte i speltrisottoen. Den skal ha konsistens som litt tynn grøt.
  4. Stek soppen raskt i resten av oljen og bland den inn i speltrisottoen. Smak til med salt og pepper, og bland inn revet ost og hakket persille.
Speltotto, byggotto og «vanlig» risotto er supre retter om du vil å bruke opp små rester av kjøtt og grønnsaker. Kutt alt i mindre biter, og fres det litt i stekepannen før du vender det inn i den ferdige risottoen.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Risotto

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.5135, server:MP-PRD-WEB15 06.06.2023 02:26:44