Havregrøt

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Det er mange som spiser havregrøt til frokost hver dag, og det er ganske lurt! For havregryn inneholder masse energi og næringsstoffer som er bra for oss. I tillegg er det mye fiber i havregryn, og man holder seg akkurat passe god og mett lenge!

Ingredienser

  • 6 dl vann
  • 3 dl lettmelk
  • 3 dl havregryn
  • 12 ts salt

Slik gjør du

1. Bland vann, melk og havregryn i en gryte og kok opp mens du rører.

2. Senk varmen og la grøten småkoke i ca. 5 minutter, eller til den er passe tykk.

3. Smak eventuelt til med salt. Server grøten med melk og kanel, eller med frisk frukt, nøtter eller syltetøy. .

Bytt gjerne ut melk med vann om du vil ha en havregrøt uten melk.

Har du små kokker i huset? La barna lære å lage havregrøt helt selv, på MatStart.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.