Ingredienser

1  porsjoner
Del

Hjemmelaget pølse med thai curry

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Grønn curry paste, kokosmelk og frisk koriander sørger for gode asiatiske smaker på denne hjemmelagde pølsa! Dette er pølsa du med fordel kan ha på lur i fryseren gjennom hele grillsesongen. Topp den gjerne med syltet rødløk eller asiatisk syltede grønnsaker.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

Slik gjør du

Trinnbilder pølser 2
 1. La pølsetarmene ligge i lunkent vann i 2 timer før du starter pølseproduksjonen. Pass også på at alle ingrediensene du skal bruke er kalde.

Les gjerne mer om pølsetarmer.

 1. Ha kjøttdeig og medisterfarse i en foodprosessor. Kjør kjøttet raskt sammen med salt for å få en klissete deig.

I stedet for ferdigkjøpt kjøttdeig, medisterdeig og medisterfarse kan du kverne kjøttet til pølsene selv. Bruk i så fall en kjøttkvern eller kjøkkenmaskin med kvern som tilleggsutstyr.

 1. Når deigen er klissete, ha i grønn curry paste, potetmel og finhakket koriander. NB! Vær oppmerksom på at styrken på den grønne curry pasten kan variere fra produsent til produsent. Kjør deigen raskt sammen, mens du sper med kokosmelk. Form deretter litt deig til en "prøvekake", og stek den raskt i en panne. Smak, og kjenn etter om du skal ha mer krydder i farsen din.
Trinnbilder pølser 4
 1. Fyll pølsefarsen i pølsestapperen og tre pølsetarmene på pølserøret.
Trinnbilder pølser 5
 1. Hvis du har en pølsestopper med sveiv kan det være fint å være to. Én som sveiver og én som passer på at pølsefarsen fylles jevnt i tarmen. Den skal ikke bli for hard, da sprekker pølsa lett. Og, ikke for løs, da får ikke pølsa en fin spenst.
Trinnbilder pølser 7
 1. Finn den lengden du ønsker på pølsene dine og tvinn annenhver pølse samme vei hver gang. Da går ikke tvinningene opp. Er farsen for hardt stappet i pølsetarmen kan de lett sprekke. Er de litt løse, tvinn flere ganger for at pølsa skal bli litt strammere.
 2. Når du har tvinnet ferdig er pølsene klare; enten for fryseren, grillen, stekepannen eller til å trekkes i vann. Skal du fryse pølsene er det best om du fryser dem rå. Rå pølser kan du også legge rett på grillen eller steke i stekepannen, da bør du være forsiktig med varmen sånn at de ikke sprekker. Du kan også trekke pølsene ferdig etter at du har lagd dem. Bruk da en stor kjele, og trekk pølsene på ca. 80 °C. De må ikke koke, da kan de også sprekke.

Server gjerne pølsene i myke pølsebrød, toppet med syltet rødløk eller asiatisk syltede grønnsaker. Følg linken og få mer inspo om tilbehør til pølsa, eller hva du kan lage til pølsefesten.

Hjemmelaget pølse med thai curry

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

  Se alle kommentarer...

  For å skrive en kommentar må du være logget inn.

  Flere yummy ideer til deg!

  Andre ting du kanskje synes er interessant