Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Oppdeling av hel kylling

Hvordan dele opp en kylling

En kylling kan tilberedes hel eller i mindre stykker. Her viser vi hva de ulike stykkene heter og hvor på kyllingen de sitter. Samtidig så viser vi deg hvor enkelt det er å dele opp en kylling i mindre stykker og gir deg tips på gode oppskrifter til de forskjellige delene!

En hel kylling kan tilberedes hel og bli til gode middager som metter mange. Stek i ovnen på 180 °C til kjernetemperaturen er på 68 °C for en gjennomstekt og saftig kylling. Hva med denne helstekte kyllingen med epler og svisker, denne gryterøkte kyllingen eller denne morsomme varianten på grillen? Ønsker du ikke å tilberede en hel kylling kan den også deles i mindre stykker som vist under. Trenger du ikke alle bitene med engang? Husk at de kan fryses ned og tas opp senere ved behov!

Av en hel kylling kan du få: Kyllingbryst, kyllingfilet, klubbe av overvinge, helt kyllinglår, kyllingklubbe og overlår. 

Trenger du litt fakta om kylling? Sjekk ut artikkelen vår og øk kunnskapen din om kylling!

Begynn med å skjære av lårene først. Brett ut låret og skjær over skinn og hinner ned mot leddet. Brett så ut til det knekker og skjær videre av og del låret i to ved leddet. Ønsker du kyllingklubber kan du skjære låret i to ved leddet. Kyllinglår er en fantastisk ingrediens som mange av oss setter stor pris på. Kyllinglår stekes i ovnen på 180 °C i 45 – 50 minutter og kyllingklubber på 200 °C i ca. 40 minutter. Prøv kyllinglår i kokosmelk, i tandoori eller med karamellisert appelsin neste gang du føler for noe eksotisk.

Skjær av vingene ved å følge benet og knekk de lett av leddet. Kyllingvinger er kosemat for mange og spesielt da med en deilig krydderblanding som er stekt i ovnen. Stekes på 200 °C i 30 minutter. 

Skjær ut kyllingbrystet ved å skjære nærme brystbenet og følg benet samtidig som brystfileten presses litt ut. Kyllingbrystet kan stekes helt eller skjæres til en renskåret filet og en liten klubbe av overvingen. Dra skinnet bakover på kyllingbrystet og skjær over ved vingebenet. Skjær vekk overflødig skinn av overvingen. Kyllingbryst/ filet er en av de mest kjente stykkene på kyllingen og noe vi ofte bruker i matlaging. Tilberedt riktig blir kyllingbrystet/ fileten god og saftig. Stek kyllingbryst i ovn på 180 °C i 20 – 30 minutter og kyllingfilet i to minutter på hver side i varm panne som etterstekes på lav varme i fire minutter under lokk. Prøv en ovnsbakt kyllingrett med snøfrisk og bacon, eller kyllingfilet med blomkålrisotto neste gang du har kyllingbryst. 

Perfekt stekt kyllingfilet? Her har vi tips og triks til hvordan man får kyllingfileten mør og saftig!

Ikke kast skroget etter du har delt kyllingen da dette kan bli nydelig kraft. Bruk rester av skrog og ben samt grønnsaksrester du har liggende. Ønsker du ikke å lage kraft med engang kan du fryse ned skroget og vente til du har et par stykker før du koker kraft. 

Podcast-episode:

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9668, server:MP-PRD-WEB14 18.06.2024 20:07:19