Hvordan dele opp en kylling

En kylling kan tilberedes hel eller i mindre stykker. Her viser vi hva de ulike stykkene heter og hvor på kyllingen de sitter. Samtidig så viser vi deg hvor enkelt det er å dele opp en kylling i mindre stykker.

  1. En hel kylling kan tilberedes hel, eller deles i mindre stykker.
  2. Skjær av lårene først med å brette låret ut og skjære over skinn og hinner ned mot leddet.  Brett ut så det knekker i leddet. Skjær lårstykkene av i leddet. Låret kan deles i to i leddet.
  3. Kyllingbrystet skjæres ut med å  starte ved brystbenet og skjære  inntil og følge benet samtidig som brystfileten presses litt ut.  Skjær vekk overflødig skinn og  fett på enden av stykket.
  4. Kyllingbrystet kan stekes helt eller skjæres til en renskåret filet og en liten klubbe av overvingen. Dra skinnet bakover på kyllingbrystet og skjær over ved vingebenet. Skjær vekk overflødig skinn av overvingen. 
  5. Av en hel kylling kan du få(fra venstre):  Kyllingbryst, kyllingfilet, klubbe av overvinge, helt kyllinglår, kyllingklubbe og overlår.

 


En hel kylling kan tilberedes hel, eller deles i mindre stykker. Skjær av lårene først, ved å brette låret ut og skjære over skinn og hinner ned mot leddet. Brett ut så det knekker i leddet. Skjær lårstykkene av i leddet. Låret kan deles i to i leddet. 

 


Kyllingbrystet skjæres ut ved å starte ved brystbeinet og skjære inntil. Følg benet med kniven, samtidig som at brystfileten presses litt ut. Skjær vekk overflødig skinn og fett på enden av stykket. 

 


Kyllingbrystet kan stekes helt, eller skjæres til en renskåret filet og en liten overvingeklubbe. Dra skinnet bakover på kyllingbrystet og skjær over ved vingebeinet. Skjær vekk overflødig skinn av overvingen. 

 


En hel kylling kan du få (fra venstre) Kyllingbryst, kyllingfilet, klubbe av overvinge, helt kyllinglår, kyllingklubbe og overlår.

 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.