Croque madame

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Drøm deg bort til Paris med en fransk klassiker som aldri går av moten! Knasende sprøtt og lekkert ostesmørbrød med egg.

Ingredienser

2
Porsjoner
  • 4 skiver brød
  • 4 skiver røkt skinke
  • 4 ss smør
  • 2 skive vellagret ost ,gjerne Gruyere
  • 2 stk egg
  • 1 ss finhakket frisk persille
  • 12 ts kvernet pepper

Hvit saus:

  • 1 ss smør
  • 1 ss hvetemel
  • 2 dl melk
  • 14 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 14 ts malt muskat

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 150 °C.
  2. Smelt smør i en liten gryte. Rør inn mel og spe med melk. Rør godt til sausen er glatt og uten klumper. Smak til med salt, pepper og revet muskat.
  3. Fordel den hvite sausen på halvparten av brødskivene. Legg to skinkeskiver på hver skive, og topp med ost. Legg på de siste brødskivene.
  4. Varm en stekepanne på middels varme og ha i smøret. Når det skummer godt er det varmt nok til å legge i smørbrødene. Legg dem i pannen med osten nederst og stek til de begynner å bli gylne. Press smørbrødene forsiktig sammen med en stekespade.
  5. Snu smørbrødene forsiktig og stek dem på andre siden.
  6. Legg smørbrødene i en ildfast form og sett dem midt i stekeovnen.
  7. Skyll stekepannen og varm den på nytt med litt smør. Stek speilegg til hviten er fast og plommen fortsatt flytende.
  8. Ta smørbrødene ut av stekeovnen og flytt dem over på to tallerkener. Topp med speilegg, et persilledryss og server rykende varmt.  
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.