1. Vask gresskar, del i to og skrap ut frøene. Skjær i store båter, skrell båtene og del dem i 1 x 1 cm store terninger.
2. Kok opp eddik, sukker og krydder og legg i gresskarterninger. Kok til terningene er blanke og møre. Bruk en hullsleiv og ha terningene over i rene, varme og tørre glass.
3. Kok laken videre ca. 15 minutter til den blir tyktflytende. Hell laken over gresskarterningene. Skru på lokk. La stå i romtemperatur over natten. Oppbevar glassene mørkt og kjølig.
Ta deg tid til å plukke ut gresskarfrøene fra den trådete massen de ligger i. Skyll dem og legg dem i en gryte eller panne. Tilsett 2 dl vann og 2 ts salt og kok opp. La frøene småkoke i ca.10 minutter. Sil fra vannet og spre frøene utover et bakepapirkledd stekebrett. Drypp over litt olivenolje og sett brettet i stekeovn på 200 °C i 5-20 minutter, avhengig av størrelsen på frøene. Frøene er ferdige når de er vakkert gyllenbrune. Avkjøl på papiret, og bruk som snacks eller drysset over en salat.