Ingredienser

Betesalat:

  • 1 stk. gulbete
  • 1 stk. rødbete
  • 1 stk. polkabete
  • 0,5 bunt grovhakket bladpersille
  • saft av 0,5 stk. appelsin
  • 1 ss olje
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Dipp:

  • 3 ss riseddik
  • 2 ss sukker
  • 6 ss vann
  • 1 ss frisk gressløk
  • 1 stk. grønn chili , i tynne skiver
  • 1 båt grovhakket hvitløk
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

277.5kcal

Energi

12.8g

Fett

21.3g

Protein

17.6g

Karbohydrater

3.5mg

Jern

Del

Ferske vårruller med suovas

(0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

På høsten er betesesongen på sitt beste! Med fargerike beter får du enkelt en frisk og crispy betesalat, som passer utrolig godt til det røkte suovas kjøttet. Souvas er skavet røkt reinsdyrkjøtt, men du kan fint bruke vanlig reinsdyrskav i denne oppskriften. Rispapirrullene blir like gode!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

Betesalat:

  • 1 stk. gulbete
  • 1 stk. rødbete
  • 1 stk. polkabete
  • 0,5 bunt grovhakket bladpersille
  • saft av 0,5 stk. appelsin
  • 1 ss olje
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Dipp:

  • 3 ss riseddik
  • 2 ss sukker
  • 6 ss vann
  • 1 ss frisk gressløk
  • 1 stk. grønn chili , i tynne skiver
  • 1 båt grovhakket hvitløk
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

277.5kcal

Energi

12.8g

Fett

21.3g

Protein

17.6g

Karbohydrater

3.5mg

Jern

Slik gjør du

  1. Skrell beter og kutt dem i tynne strimler. Bruk gjerne en ostehøvel eller et juliennejern til hjelp om du har dette. Sett rødbeten til side, og bland de andre betestrimlene sammen med persille og saft av appelsin i en bolle. Ha i olje og krydre med salt og pepper. Bruk gjerne plasthansker når du skreller og kutter rødbeter da de raskt setter farge.
Bruk gjerne plasthansker når du skreller og kutter rødbeter da de raskt setter farge.
  1. Fres suovas i en varm stekepanne med smør til det er gjennomstekt, 3-4 minutter. Krydre med salt og pepper.
  2. Bløtlegg ett og ett rispapirark raskt i lunkent vann til de er såvidt myke, ca. 15 sekunder. Legg rispapiret over på en fuktet fjøl.
  3. Vend forsiktig rødbeten i betesalaten og legg litt av salaten midt på rispapirarket. Legg på noen biter stekt suovas og brett inn kantne over fyllet. Rull deretter sammen fra bunn mot topp.
  4. Bland sammen ingrediensene til dippen og server vårrullene.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt 1. juli - 9. august. God sommer!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant