Ferske vårruller med suovas

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

På høsten er betesesongen på sitt beste! Med fargerike beter får du enkelt en frisk og crispy betesalat, som passer utrolig godt til det røkte suovas kjøttet. Souvas er skavet røkt reinsdyrkjøtt, men du kan fint bruke vanlig reinsdyrskav i denne oppskriften. Rispapirrullene blir like gode!

Ingredienser

  • 400 g suovas eller reinsdyrskav
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 2 ss smør til steking

Betesalat:

  • 1 stk gulbete
  • 1 stk rødbete
  • 1 stk polkabete
  • 12 bunt grovhakket bladpersille
  • saft av 12 stk appelsin
  • 1 ss olje
  • 14 ts salt
  • 14 ts pepper

Dipp:

  • 3 ss riseddik
  • 2 ss sukker
  • 6 ss vann
  • 1 ss frisk gressløk
  • 1 stk grønn chili , i tynne skiver
  • 1 båt grovhakket hvitløk
Vis næringsinnhold
Energi
277.5kcal
Fett
12.8g
Protein
21.3g
Karbohydrater
17.6g
Jern
3.5mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Skrell beter og kutt dem i tynne strimler. Bruk gjerne en ostehøvel eller et juliennejern til hjelp om du har dette. Sett rødbeten til side, og bland de andre betestrimlene sammen med persille og saft av appelsin i en bolle. Ha i olje og krydre med salt og pepper.
    Bruk gjerne plasthansker når du skreller og kutter rødbeter da de raskt setter farge.
  2. Fres suovas i en varm stekepanne med smør til det er gjennomstekt, 3-4 minutter. Krydre med salt og pepper.
  3. Bløtlegg ett og ett rispapirark raskt i lunkent vann til de er såvidt myke, ca. 15 sekunder. Legg rispapiret over på en fuktet fjøl.
  4. Vend forsiktig rødbeten i betesalaten og legg litt av salaten midt på rispapirarket. Legg på noen biter stekt suovas og brett inn kantne over fyllet. Rull deretter sammen fra bunn mot topp.
  5. Bland sammen ingrediensene til dippen og server vårrullene.  
 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.