Lammefrikassé

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Mange huske denne klassikeren som søndagsmiddag hjemme hos mor. Det smaker like godt i dag, så her er det bare å sette i gang. Nydelig lammekjøtt, høstens grønnsaker og en lys,fyldig saus. Nam nam.

Ingredienser

  • 1 kg grytekjøtt av lam med bein
  • 6 dl vann
  • 1,5 ts salt
  • 2 stk persillerot
  • 1 stk purre
  • 2 stk gulrot
  • 1 stk blomkål
  • 6 dl kraft fra koking av kjøttet
  • 4 ss hvetemel utrørt i litt kaldt vann
  • 3 ss frisk dill
  • 2,5 ss lettrømme
  • 1 ss sitronsaft
Vis næringsinnhold
Energi
656kcal
Fett
40.87g
Protein
52.09g
Karbohydrater
20.16g
Jern
6.29mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Del kjøttet i serveringsstykker. Legg kjøttstykkene i en vid gryte og hell på vann så det dekker. La det koke opp og fjern urenhetene som danner seg på toppen.
  2. Tilsett salt. Senk varmen og la kjøttet trekke til det er helt mørt og slipper beinet, ca. 1-1 1/2 time.
  3. Rens og del grønnsakene i biter. Ha dem over i gryta og kok videre i ca. 10 min. eller til grønnsakene er møre.
  4. Sil kraften og mål opp riktig mengde. Kok opp på nytt og visp inn hvetemel utrørt i kaldt vann. Kok opp og la sausen koke i 5-10 minutter på lav varme, for å bli kvitt melsmak. Rør inn rømme, og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
  5. Legg kjøtt og grønnsaker tilbake i gryta og la alt bli gjennomvarmt. Dryss over frisk hakket dill. 

    Server lammefrikasséen med kokte poteter. 

I denne oppskriften blir resultatet like godt om du bruker sauekjøtt istedenfor lammekjøtt. Husk at sauekjøtt ofte trenger litt lenger tilberdningstid enn lam, da dette er kjøtt fra voksne dyr. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.