Ingredienser

  • 1 kg grytekjøtt av lam med bein
  • 6 dl vann
  • 1,5 ts salt
  • 2 stk. persillerot
  • 1 stk. purre
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. blomkål
  • 6 dl kraft fra koking av kjøttet
  • 4 ss hvetemel utrørt i litt kaldt vann
  • 3 ss frisk dill
  • 2,5 ss lettrømme
  • 1 ss sitronsaft
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

656kcal

Energi

40.87g

Fett

52.09g

Protein

20.16g

Karbohydrater

6.29mg

Jern

Del

Lammefrikassé

(8)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Mange huske denne klassikeren som søndagsmiddag hjemme hos mor. Det smaker like godt i dag, så her er det bare å sette i gang. Nydelig lammekjøtt, høstens grønnsaker og en lys,fyldig saus. Nam nam.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 1 kg grytekjøtt av lam med bein
  • 6 dl vann
  • 1,5 ts salt
  • 2 stk. persillerot
  • 1 stk. purre
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. blomkål
  • 6 dl kraft fra koking av kjøttet
  • 4 ss hvetemel utrørt i litt kaldt vann
  • 3 ss frisk dill
  • 2,5 ss lettrømme
  • 1 ss sitronsaft
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

656kcal

Energi

40.87g

Fett

52.09g

Protein

20.16g

Karbohydrater

6.29mg

Jern

Slik gjør du

  1. Del kjøttet i serveringsstykker. Legg kjøttstykkene i en vid gryte og hell på vann så det dekker. La det koke opp og fjern urenhetene som danner seg på toppen.
  2. Tilsett salt. Senk varmen og la kjøttet trekke til det er helt mørt og slipper beinet, ca. 1-1 1/2 time.
  3. Rens og del grønnsakene i biter. Ha dem over i gryta og kok videre i ca. 10 min. eller til grønnsakene er møre.
  4. Sil kraften og mål opp riktig mengde. Kok opp på nytt og visp inn hvetemel utrørt i kaldt vann. Kok opp og la sausen koke i 5-10 minutter på lav varme, for å bli kvitt melsmak. Rør inn rømme, og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
  5. Legg kjøtt og grønnsaker tilbake i gryta og la alt bli gjennomvarmt. Dryss over frisk hakket dill. 

    Server lammefrikasséen med kokte poteter. 

I denne oppskriften blir resultatet like godt om du bruker sauekjøtt istedenfor lammekjøtt. Husk at sauekjøtt ofte trenger litt lenger tilberdningstid enn lam, da dette er kjøtt fra voksne dyr. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt 1. juli - 9. august. God sommer!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant