Lammefrikassé

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Mange huske denne klassikeren som søndagsmiddag hjemme hos mor. Det smaker like godt i dag, så her er det bare å sette i gang. Nydelig lammekjøtt, høstens grønnsaker og en lys,fyldig saus. Nam nam.

Ingredienser

  • 1 kg grytekjøtt av lam med bein
  • 6 dl vann
  • ts salt
  • 2 stk gulrot
  • 2 stk persillerot
  • 1 stk blomkål
  • 1 stk purre
  • 6 dl kraft fra steken
  • 4 ss hvetemel utrørt i litt kaldt vann
  • 3 ss frisk dill
  • ss lettrømme
  • 1 ss sitronsaft
Vis næringsinnhold
Energi
656kcal
Fett
40.87g
Protein
52.09g
Karbohydrater
20.16g
Jern
6.29mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Del kjøttet i serveringsstykker. Kok opp vannet og legg i kjøttstykkene. La det koke opp igjen og skum godt av. Tilsett salt. La kjøttet trekke i ca. 45 min.
  2. Rens og del grønnsakene i passe biter. Ha dem over i gryta og la grønnsakene småkoke videre i ca. 10 min. eller til de er møre.
  3. Lag sausen i samme gryte eller i en ny kjele. Kok opp kraften og tilsett meljevningen under stadig omrøring. La sausen småkoke i ca. 10 min. Tilsett dill og rømme, smak til med sitronsaft salt og pepper.

I denne oppskriften blir resultatet like godt om du bruker sauekjøtt istedenfor lammekjøtt. Husk at sauekjøtt ofte trenger litt lenger tilberdningstid enn lam, da dette er kjøtt fra voksne dyr. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.