Ingredienser

10  porsjoner
  • 1,5 kg sjalottløk
  • 1 l hvitvinseddik
  • 1,5 dl olivenolje
  • 6 dl vann
  • 140 g sukker (gjerne blanding mellom brunt og hvitt)
  • 1 ss salt
  • 1 ss sort pepper , grovknust
  • 0,5 potte grovhakket frisk timian
  • 1 stk. rød chili , i tynne skiver
  • 1 dl balsamicoeddik
Del

Balsamicosyltet sjalottløk

(4)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Sett balsamicosyltet sjalottløk på tapasbordet eller server dem lune til stekt kjøtt. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

10  porsjoner
  • 1,5 kg sjalottløk
  • 1 l hvitvinseddik
  • 1,5 dl olivenolje
  • 6 dl vann
  • 140 g sukker (gjerne blanding mellom brunt og hvitt)
  • 1 ss salt
  • 1 ss sort pepper , grovknust
  • 0,5 potte grovhakket frisk timian
  • 1 stk. rød chili , i tynne skiver
  • 1 dl balsamicoeddik

Slik gjør du

  1. Legg løk i en stor bolle og hell over kokende vann. La stå i ett minutt, og hell deretter av vannet. Avkjøl til løken er kald nok til å håndtere. Rens løken.
  2. Sett den skrellede løken til side. Bland alle ingrediensene – unntatt balsamicoeddik – i en kjele og kok i 3 minutter. Ha i løken, bring til kokepunktet og senk varmen. La det hele småkoke i 5 minutter, eller til løken er knapt mør.
  3. Bruk en hullsleiv og løft løken over i rene, varme glass. Kok laken videre til den begynner å tykne, 5-6 minutter. Ta kjelen av varmen og bland inn balsamicoeddik. Hell varm lake over løken og skru på lokk.
Kan spises med en gang, men blir bedre om de får stå og trekke smak i 3-4 dager. Oppbevar mørkt og kaldt. Holdbar i minst tre måneder.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.