Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Skrei med karri- og kokossaus

Ingredienser

  • 1,2 kg skrei i skiver (halestykker)
  • 2 l vann
  • 1 dl salt
  • 1 ss eddik, 7 %
  • 1 stk. laurbærblad
  • 1 ts hel pepper
  • 100 g frosne erter
  • 1 stk. finstrimlet vårløk
  • 1 stk. finstrimlet gulrot
  • 0,5 potte frisk koriander
  • 0,5 ts chiliflakes

Karri- og kokossaus

  • 1 stk. løk
  • 1 stk. rød paprika
  • 2 ss olivenolje
  • 2 båter hvitløk
  • 1 bit tommelstor frisk ingefær
  • 1 ts malt spisskummen
  • 0,25 ts kajennepepper
  • 3 ss mild karri
  • 2 bokser kokosmelk á 250 g
  • 2 dl fiske- eller kyllingkraft
Del

Skrei med karri- og kokossaus

(0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Fersk skrei i sesong er noe av det beste du kan legge på tallerkenen! Her har vi brukt skiver av halestykket på skreien, og gitt dem følge av en karri- og kokossaus med masse herlig smak. A match made in heaven!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 1,2 kg skrei i skiver (halestykker)
  • 2 l vann
  • 1 dl salt
  • 1 ss eddik, 7 %
  • 1 stk. laurbærblad
  • 1 ts hel pepper
  • 100 g frosne erter
  • 1 stk. finstrimlet vårløk
  • 1 stk. finstrimlet gulrot
  • 0,5 potte frisk koriander
  • 0,5 ts chiliflakes

Karri- og kokossaus

  • 1 stk. løk
  • 1 stk. rød paprika
  • 2 ss olivenolje
  • 2 båter hvitløk
  • 1 bit tommelstor frisk ingefær
  • 1 ts malt spisskummen
  • 0,25 ts kajennepepper
  • 3 ss mild karri
  • 2 bokser kokosmelk á 250 g
  • 2 dl fiske- eller kyllingkraft

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server retten rykende varm, gjerne med kokt ris eller byggris som tilbehør. 

Skrei med karri- og kokossaus

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4584, server:MP-PRD-WEB15 21.03.2023 22:07:22