Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Misomarinert skrei

Misomarinert skrei

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g skreifilet eller -loin
  • 100 g hvit miso (soyabønnepasta)
  • 1 dl sake
  • 0,5 dl japansk soyasaus
  • 1,5 ss sukker

Til servering:

  • 1 pose blandet babybladsalat á65 gram
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lag en spennende forrett av fersk skrei! Med en marinade av miso og soya får skreien nytt og smakfullt følge med japansk inspirasjon. En nydelig forrett som passer godt før retter av svin og storfe.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g skreifilet eller -loin
  • 100 g hvit miso (soyabønnepasta)
  • 1 dl sake
  • 0,5 dl japansk soyasaus
  • 1,5 ss sukker

Til servering:

  • 1 pose blandet babybladsalat á65 gram

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Fordel fiskestykkene på salaten og drypp over noen dråper marinade. Server resten av marinaden ved siden av. Gjør retten til en hovedrett ved å øke porsjonsmengden til det dobbelte og server den med ris.

Får du ikke tak i sake, kan du bytte det ut med litt riseddik i vann, litt halvtørr sherry eller hvitvin. Japansk spyasaus kan godt byttes ut med vanlig soyasaus. 

Du kan gjøre retten til en hovedrett ved å øke porsjonsmengden til det dobbelte og server den med ris og mer grønnsaker, for eksempel finsnittede sukkererter og brokkolini.

Misomarinert skrei

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB11 18.07.2024 12:36:14