Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Koreansk beef bulgogi  mindre

Koreansk Beef Bulgogi

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g entrecôte av storfe eller ytrefilet
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • 3 båter hvitløk
  • 1 stk. rødløk
  • 1,5 dl sesamolje
  • 1 dl soyasaus
  • 4 ss sesamfrø
  • 0,5 potte frisk koriander

Tilbehør:

  • 2 stk. hjertesalat
  • 2 ts sriracha (asiatisk chilisaus) eller koreansk chilipaste
  • 0,5 potte frisk koriander

Ris:

  • 6 dl sushiris eller jasminris
  • 2 ts riseddik
  • 2 ss sesamfrø
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1035 kcal
Fett 64 g
Protein 51 g
Karbohydrater 59 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Koreanerne elsker sin Beef Bulgogi, og det kommer du også til å gjøre! Marinert entrecôte, ris og spicy chilisaus servert i sprø og deilig salat – en slags koreansk taco. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g entrecôte av storfe eller ytrefilet
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • 3 båter hvitløk
  • 1 stk. rødløk
  • 1,5 dl sesamolje
  • 1 dl soyasaus
  • 4 ss sesamfrø
  • 0,5 potte frisk koriander

Tilbehør:

  • 2 stk. hjertesalat
  • 2 ts sriracha (asiatisk chilisaus) eller koreansk chilipaste
  • 0,5 potte frisk koriander

Ris:

  • 6 dl sushiris eller jasminris
  • 2 ts riseddik
  • 2 ss sesamfrø
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1035 kcal
Fett 64 g
Protein 51 g
Karbohydrater 59 g

Slik gjør du

  1. Skjær entrecôte i tynne strimler, og ha dem i en bolle. Finhakk rødløk og koriander, riv hvitløk og ingefær og ha det i bollen med kjøttet. Hell sesamolje og soyasaus i bollen, dryss over sesamfrø og bland alt godt sammen. Sett kjøttet til side og la det stå i 3 timer, eller gjerne over natten.
  2. Kok ris i en kjele med lettsaltet vann etter anvisning på pakken. Avkjøl risen noe, bland inn riseddik og sesamfrø.
  3. Plukk hjertesalatbladene fra hverandre, og skyll dem godt. Tørk dem lett med litt kjøkkenpapir.
  4. Fres det marinerte kjøttet i flere omganger i en varm stekepanne med olje, 1-2 minutter. Du kan eventuelt bruke en grillpanne til å grille kjøttstrimlene.

Server hjertesalatblad toppet med kokt ris og det stekte kjøttet. Ha litt shriracha over og pynt med litt frisk koriander. Server gjerne en god kimchi ved siden av.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Koreansk BBQ

Podcast-episode: Slik får du perfekt entrecôte

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB14 15.12.2024 08:32:09