Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Koreansk Beef Bulgogi

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 800 g entrecôte av storfe eller ytrefilet
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • 3 båter hvitløk
  • 1 stk. rødløk
  • 1,5 dl sesamolje
  • 1 dl soyasaus
  • 4 ss sesamfrø
  • 0,5 potte frisk koriander

Tilbehør:

  • 2 stk. hjertesalat
  • 2 ts sriracha (asiatisk chilisaus) eller koreansk chilipaste
  • 0,5 potte frisk koriander

Ris:

  • 6 dl sushiris eller jasminris
  • 2 ts risvineddik
  • 2 ss sesamfrø
Del

Koreansk Beef Bulgogi

(2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Koreanerne elsker sin Beef Bulgogi, og det kommer du også til å gjøre! Marinert entrecôte, ris og spicy chilisaus servert i sprø og deilig salat – en slags koreansk taco. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

velg antall porsjoner
  • 800 g entrecôte av storfe eller ytrefilet
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • 3 båter hvitløk
  • 1 stk. rødløk
  • 1,5 dl sesamolje
  • 1 dl soyasaus
  • 4 ss sesamfrø
  • 0,5 potte frisk koriander

Tilbehør:

  • 2 stk. hjertesalat
  • 2 ts sriracha (asiatisk chilisaus) eller koreansk chilipaste
  • 0,5 potte frisk koriander

Ris:

  • 6 dl sushiris eller jasminris
  • 2 ts risvineddik
  • 2 ss sesamfrø

Slik gjør du

  1. Skjær entrecôte i tynne strimler, og ha dem i en bolle. Finhakk rødløk og koriander, riv hvitløk og ingefær og ha det i bollen med kjøttet. Hell sesamolje og soyasaus i bollen, dryss over sesamfrø og bland alt godt sammen. Sett kjøttet til side og la det stå i 3 timer, eller gjerne over natten.
  2. Kok ris i en kjele med lettsaltet vann etter anvisning på pakken. Avkjøl risen noe, bland inn risvineddik og sesamfrø.
  3. Plukk hjertesalatbladene fra hverandre, og skyll dem godt. Tørk dem lett med litt kjøkkenpapir.
  4. Fres det marinerte kjøttet i flere omganger i en varm stekepanne med olje, 1-2 minutter. Du kan eventuelt bruke en grillpanne til å grille kjøttstrimlene.

Server hjertesalatblad toppet med kokt ris og det stekte kjøttet. Ha litt shriracha over og pynt med litt frisk koriander. Server gjerne en god kimchi ved siden av.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3579, server:MP-PRD-WEB14 03.12.2022 18:00:53