Grillet sommerkål med mynte og korianderdressing

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Norsk nykål er en av sommerens aller beste grønnsaker – sprø, smakfull og utrolig anvendelig, både rå, lettkokt og grillet. Grillet nykål med spennende dressing er nydelig som en selvstendig vegetarisk rett, men kålen passer også sammen med all slags grillet sommermat.

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 1 kg nykål, sommerkål
  • 2 ss olje
  • 12 bunt frisk mynte
  • 12 bunt frisk koriander
  • 12 bunt bladpersille
  • 3 ss rødvinseddik
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ss sriracha (asiatisk chilisaus) eller annen sterk chilisaus

Slik gjør du

  1. Fjern om nødvendig de ytterste grove bladene av kålen og del den i åtte båter.
  2. Pensle lett med olje og legg kålen på grillen. Grill den i 3-4 minutter på hver side, avhengig av størrelse på båtene og varmen på grillen. Den kan godt bli litt brent i kantene.
  3. Fjern grove stilker fra urtene, men gjem litt mynte til pynt. Ha urtene i en hurtigmikser sammen med rødvinseddik, olivenolje og sriracha. Kjør mikseren til du har en jevn blanding. Hell den over i en skål og smak til med salt og pepper. Juster konsistensen med litt mer olje og/eller eddik.
  4. Legg den grillede kålen på et fat og hell over dressingen. Pynt med mynte.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.