Nemesis

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Nemesis er et uttrykk som beskriver ens verste fiende. Hvordan navnet har blitt gitt til en fløyelsmyk og guddommelig god sjokoladekake er uvisst. Men man skal elske sine fiender  – iallefall i små porsjoner. Kaken er uten hvetemel, og bakes i vannbad i ovnen.

Ingredienser

12 Porsjoner
 • 5 stk. egg
 • 200 g sukker
 • 1,25 dl vann
 • 350 g mørk sjokolade, 70% kakao i biter
 • 225 g usaltet smør i terninger

Til kakeformen:

 • 1 ss smør
 • 2 ss sukker

Til pynt:

 • 2 ss melis

Slik gjør du

1. Forvarm stekeovnen til 160 ºC. Bruk over- og undervarme.

2. Pisk egg og halvparten av mengden sukker til en luftig og stiv eggedosis, 6-8 minutter.

 

Bruk romtempererte egg, de har en bedre piskeevne og gir en mer luftig eggedosis. Når er eggedosisen stiv nok? Skriv «Ole» med vispen, klarer du se hele navnet før eggedosisen flyter ut er den ferdig.

 

3. Ha resten av sukkeret i en liten kjele sammen med vann og kok til alt sukkeret har løst seg opp. Smelt sjokolade og smør i sukkerlaken, og vend blandingen forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott.

4. Kle bunnen av en springform (20 cm i diamater) med bakepapir og smør formen med smør. Strø litt sukker i formen og vend den rundt slik at hele formen dekkes med sukker. Kle formen med aluminiumsfolie utvendig, slik at den blir helt tett.

5. Hell kakerøren i formen, og plasser den i en langpanne. Sett langpannen i ovnen, og fyll den med kokende vann så høyt opp på formen som mulig uten at det renner over.

6. Stek kaken i ca. 1 time. Den skal være fast langs kantene, men fortsatt litt “dissete” i midten.

7. Ta kaken ut av ovnen, og avkjøl den på rist. La kaken stå i formen til den er helt kald, minst 2 timer, gjerne over natten. Løsne den fra kanten med en liten spiss kniv.

Dryss kaken med melis før servering, og server gjerne crème fraîche, friske bær og en god kopp kaffe til. 

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

  Se alle kommentarer...

  For å skrive en kommentar må du være logget inn.