Hjemmelaget pizzasaus

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min
Dette er den ultimate pizzasausen når du har litt ekstra tid til overs. Når tomatsausen koker lenge utvikles smakene og du ender opp med en rund og smakfull pizzasaus. 

Ingredienser

  • 1 stk. løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 3 bokser hermetiske tomater (á 400 g)
  • 1 ts salt
  • 2 ts sukker
  • 1 ts kajennepepper
  • 2 ts tørket oregano

Slik gjør du

Kjøp gode tomater når du skal lage pizzasaus. Jo bedre kvaliteten er, jo bedre vil sausen smake. Bruk plommetomater fra Strianese eller Mutti for best resultat. 

  1. Rens løk og hvitløk, og finhakk dem.
  2. Fres løken på middels varme i en gryte med olje til den er blank.
  3. Tilsett hermetiske tomater, salt, sukker, kajennepepper og oregano.
  4. Kok opp og la koke i 1 time under lokk.
  5. Mos tomatene lett med en sleiv og kok videre i 1 time til. 
  6. Juster smaken etter egen gane, kanskje trenger sausen litt mer sukker, salt eller pepper?
  7. Bruk sausen med engang eller frys ned i porsjonsstørrelser.

Overmodne tomater er genialt å bruke i en langtidskokt pizzasaus. Bak dem i ovnen før koking, for å få frem best mulig smak i tomatene. 

Denne sausen er perfekt oppå en hjemmelaget pizzadeig. Prøv også vår enkleste pizzasaus når du trenger en saus på 1-2-3!

Pizzasaus

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.