Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ertepuré

Ertepuré

Ingredienser

porsjoner
  • 2 pk frosne erter (á 250 g)
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 4 stk. vårløk i tynne skiver (kun det grønne)
  • 2 ss smør til steking
  • 1 dl oksekraft eller vanlig kjøttbuljong (utblandet)
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Dette er et godt alternativ til den tradisjonelle ertestuingen laget av tørkede erter. Denne tar kortere tid å lage, og er friskere i smaken.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 2 pk frosne erter (á 250 g)
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 4 stk. vårløk i tynne skiver (kun det grønne)
  • 2 ss smør til steking
  • 1 dl oksekraft eller vanlig kjøttbuljong (utblandet)
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

  1. Fres hvitløk og vårløk i en kjele med smør til løken blir blank. Ha på erter, og fres i et par minutter slik at ertene får en fin grønn farge. 
  2. Hell på kraft og kok opp.
  3. Trekk kjelen til side. Bruk en stavmikser og kjør til puré. Smak til med salt og pepper. 

Server ertepuré til lutefisk, røkt lammelår og ulike kjøttretter. Puréen egner seg også godt som et element i ulike forretter. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.6306, server:MP-PRD-WEB14 25.09.2023 21:14:44