Panzanella

Kategori
Sunn
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Har du tørt brød - da skal du ikke kaste det! Lag krutonger av brødet og smell sammen en deilig italiensk brødsalat. Fargerikt, friskt, chrunchy og godt!

Ingredienser

  • 4 stk. plommetomat
  • 1 stk. agurk
  • 1 stk. persimon
  • 1 stk. rødløk
  • krutonger av ca. 0,5 stk. brød
  • ca. 20 stk. kalamataoliven
  • 0,5 boks cherrytomat
  • 2 stk. mozzarella (á 125 g)
  • 2 ss god olivenolje
  • 1 ts balsamicosirup
  • 0,5 ts flaksalt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 4 stilker frisk basilikum til pynt (kan sløyfes)
Vis næringsinnhold
Energi
629.5kcal
Fett
27.9g
Protein
34.1g
Karbohydrater
54.6g
Jern
3.8mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Kutt opp tomat, agurk og persimon i store biter, skjær rødløk i tynne båter. 
  2. Anrett de kuttede grønnsakene på et stort serveringsfat eller i en dyp bolle sammen med krutongene. 

Skal du lage krutonger til denne retten, beregn ca. et halvt landbrød til 4 porsjoner. Følg gjerne vår oppskrift på krutonger. Har du ikke krutonger eller tørt brød til overs kan du også bruke krutonger kjøpt på butikken. 

  1. Legg på oliven og cherrytomater delt i to. 
  2. Kutt eller riv mozzarella i mindre biter. Anrett osten over salaten. 
  3. Drypp over en god olivenolje, balsamicosirup og krydre med flaksalt og nykvernet pepper. Pynt eventuelt med frisk basilikum. 

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.