Lagre

Ingredienser

  • 400 g reinsdyrskav
  • 2 ss smør til steking
  • 250 g frisk sjampinjong
  • 150 g bacon
  • 1 dl vann
  • 3 dl seterrømme
  • 1 dl melk
  • 3 skiver ekte geitost
  • 5 stk. knuste einebær
  • 0,5 ts tørket timian
Del

Finnbiff

(17)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Et festmåltid på rekordtid! Finnbiff er en super middag både til fest og hverdag. Server med rørte tyttebær og kokte poteter eller potetmos. Vilt godt!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel
Lagre

Ingredienser

  • 400 g reinsdyrskav
  • 2 ss smør til steking
  • 250 g frisk sjampinjong
  • 150 g bacon
  • 1 dl vann
  • 3 dl seterrømme
  • 1 dl melk
  • 3 skiver ekte geitost
  • 5 stk. knuste einebær
  • 0,5 ts tørket timian

Slik gjør du

  1. Ta reinsdyrskav ut av fryseren og legg det noen minutter på kjøkkenbenken. Det er best å steke skavet halvtint.
  2. Del sopp i båter og bacon i små terninger og brun det raskt i en panne med litt smør. Ha det over i en gryte.
  3. Varm stekepannen på nytt og ha i litt mer smør. Stek skav i flere omganger på høy varme til det begynner å få farge. Ha det over i gryten etter hvert.
  4. Tilsett vann, kok opp og senk varmen. La det hele småkoke i 10 minutter.
  5. Tilsett rømme, melk, geitost, knuste einebær og timian, og la gryten trekke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.

Anrett på tallerkener. Dryss over litt frisk timian og server med potetmos eller kokte poteter og rørte tyttebær.

Mange vil ha ekstra grønnsaker til finnbiffen. Brokkoli, gulrøtter eller rosenkål passer godt til.
 
Finnbiff - høydebilde

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant