Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Chimichurri

Ingredienser

GIR CA. 1.5 DL

  • 25 g hakket bladpersille
  • 2 ss hakket frisk oregano
  • 2 ss hakket frisk koriander
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts nykvernet pepper
  • 2 ss rødvinseddik
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 dl olivenolje
Del

Chimichurri saus

(4)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En kald saus som brukes mye i Sør- og Mellom-Amerika. Passer ypperlig som tilbehør til stekt og grillet kjøtt. Lag gjerne sausen en stund i forveien slik at smakene får satt seg, da blir den ekstra god.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

GIR CA. 1.5 DL

  • 25 g hakket bladpersille
  • 2 ss hakket frisk oregano
  • 2 ss hakket frisk koriander
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts nykvernet pepper
  • 2 ss rødvinseddik
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 dl olivenolje

Slik gjør du

  1. Ha urter, hvitløk, salt og pepper i en foodprosessor. Tilsett rødvinseddik, sitronsaft og olje i en tynn stråle under kjøring. Sausen er ferdig når alt er pent blandet.
  2. Sett den til siden og la smakene marinere seg.

Serveres romtemperert. 

Topper du med en halv cm olivenolje over chimichurri sausen, før du setter på lokk, kan den holde seg så lenge som ett år i kjøleskap.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4584, server:MP-PRD-WEB12 26.03.2023 17:45:40