Chimichurri saus

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

En kald saus som brukes mye i Sør- og Mellom-Amerika. Passer ypperlig som tilbehør til stekt og grillet kjøtt. Lag gjerne sausen en stund i forveien slik at smakene får satt seg, da blir den ekstra god.

Ingredienser

GIR CA. 1.5 DL

  • 25 g hakket flatbladet frisk persille
  • 2 ss hakket frisk oregano
  • 2 ss hakket frisk koriander
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 12 ts salt
  • 12 ts nykvernet pepper
  • 2 ss rødvinseddik
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 dl olivenolje

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Ha urter, hvitløk, salt og pepper i en foodprocessor. Tilsett rødvinseddik, sitronsaft og olje i en tynn stråle under kjøring. Sausen er ferdig når alt er pent blandet.

2. Sett den til siden og la smakene marinere seg. Serveres romtemperert. 

Topper du med en halv cm olivenolje over chimichurri sausen, før du setter på lokk, kan den holde seg så lenge som ett år i kjøleskap.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.